VV Papendrecht met veel invallers naar de zege

In de voorbereiding van dit seizoen pleitte de Papendrecht-trainer voor een ruime selectie. Dit zou het verschil weleens kunnen maken. Dat deze vooruitziende blik juist was, werd bewezen tegen Wilhelmina’26. Maar liefst 5 basisspelers waren afwezig door blessures en vakantie. Bij het laatste kan je natuurlijk je vraagtekens zetten.

De omstandigheden waren niet makkelijk. Een matig, hobbelig veld op sportpark De Ebbe in Wijk en Aalburg en een strakke wind maakten goed voetbal onmogelijk. Inzet is dan belangrijk en daar voldeed Papendrecht ruimschoots aan. Met de wind in de rug werd er gelijk druk gezet op het vijandelijke doel. Na 6 minuten leverde dat al de eerste treffer op. Na wat gerommel in het strafschopgebied was het Rick Molenaar die de trekker overhaalde. Het was voor Rick overigens zijn eerste basisplaats na een jaar blessureleed. Hij gaf gelijk zijn visitekaartje af, niet alleen door het scoren maar ook omdat hij zich ontpopte tot de beste man van het veld. Wilhelmina kon met de tegenwind nauwelijks het doel van Papendrecht vinden. Doelman Roy Rijntjes kreeg pas na een half uur zijn eerste serieuze werk. Een groot veldoverwicht van Papendrecht resulteerde echter niet in meer treffers zodat met een schamele 0-1 de rust ingegaan werd.

De tweede helft, waarin Wilhelmina het windvoordeel had, werd met enige angst tegemoetgezien. De angst was echter niet terecht. Wilhelmina’26 kwam wel meer op de helft van Papendrecht maar wist weinig kansen te creëren. Alleen uit stilstaande situaties kwam gevaar. Zo moest Wesley Tilroe een inzet uit een corner uit het doel koppen. In de 72e minuut besloot Papendrecht-coach Johan Sturrus om Jurvenny Bernadina te wisselen voor Donovan Stewart. Stewart, koud in het veld, werd direct aangespeeld door Daniel van Gorp en zijn inzet was te machtig voor de Wilhelmina-goalie. Stewart stond ook aan de basis van de 0-3 toen hij Djerrel Saffignani in staat stelde eenvoudig te scoren. Tien minuten voor tijd was het Samuel Hartgers die, uit een hoekschop, de eindstand van 1-3 op het bord zette.

Komende dinsdag speelt Papendrecht vanaf 20 uur op het Slobbengors voor de KNVB-beker tegen zondagvierdedivionist Unitas’30 uit Etten-Leur. Op de eerste zaterdag van maart is de eerstvolgende competitiewedstrijd. Woudrichem komt dan op bezoek.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Thiese, Van der Werff, Saffignani, Molenaar, Tilroe, Luciano, Van Gorp (Roodnat), Bernadina (Stewart).

Klik op VV Papendrecht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Papendrecht voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.