Voormalig prof Dennis van der Gijp leidt bij SSW talenten op

0
383

Met zijn stichting SPORTcode leidt Dennis van der Gijp talenten op. Op het sportcomplex van SSW heeft hij een groep ondergebracht. Zij komen onder de naam van SSW uit in de zaterdag vierde klasse D.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

DORDRECHT – Van der Gijp heeft een samenwerkingsverband met de gemeente Dordrecht. ,,Wij zoeken de talenten op in de omliggende wijken Krispijn, Crabbehof, Wielwijk en Sterrenburg. Het is bekend dat er op pleintjes en Cruyff Courts ventjes lopen te ballen die gewoon goed zijn, maar geen lid zijn van een vereniging. Wij worden ook door jongerenwerkers getipt. De tijden zijn veranderd. Vroeger ging je op jonge leeftijd bij een voetbalclub, maar dat is hier in de stad achterhaald”, weet de Dordtenaar.

Dennis van der Gijp voelt zich geen trainer. Hij vindt het leuk om iets met talenten te doen. ,,Ik werk met jongens die op de training alles kunnen, maar het in wedstrijden niet laten zien. Daarom heb ik SSW benaderd met het verzoek om van hun accommodatie gebruik te mogen maken. Daar zijn nog mogelijkheden omdat die velden veel minder worden bespeeld dan bij een grote club als Oranje Wit of Dubbeldam.”

Met SSW heeft hij open kaart gespeeld. Hij leidt via het zaterdagteam spelers op voor het betaalde voetbal of een topamateurclub. ,,Ik train drie tot vier keer in de week. Het gaat er niet om hen voor SSW te behouden. Wij draaien het om. Gasten van 18 tot 24 jaar maken deel uit van dit project. In principe zijn zij na een jaar weer weg. Af en toe zit er een pareltje bij zoals linksbuiten Rayson Koeidam. Hij is al op stage bij Telstar geweest. Die jongen heeft het in zich om de stap te maken. Ik vind het leuk om daar tijd en energie in te stoppen.”

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Samenwerking

De naam Van der Gijp is in Nederland natuurlijk bekend. Van vroeger uit met de Dordtse broers, die de top haalden. Nu is natuurlijk René het uithangbord. ,,Clubs krijgen honderden aanmeldingen per week voor stageplaatsen”, weet Dennis van der Gijp. ,,Dergelijke spelers komen niet door. Ik kom gemakkelijker binnen, maar als ik er een breng moet hij wel goed zijn, anders gaat onze naam eraan. Met onze organisatie hebben wij ook een samenwerkingsverband met Suriname en het Caribisch gebied. Als er talenten voor bijvoorbeeld studie naar Nederland komen, worden wij als eerste getipt. Rayson kwam op deze wijze bij mij terecht. Ik ben aan zijn tekortkomingen gaan werken en nu gaat zijn talent opvallen. Ik heb nog een speler van negentien die mogelijk op stage in de tweede Spaanse Liga gaat.” Om te vervolgen: ,,Met ons team SSW-zaterdag willen wij echt zo hoog mogelijk eindigen. Wij hebben leuke wedstrijden gespeeld. Maar het is niet stabiel en dat is logisch, want regelmatig komen er nieuwe jongens bij en vertrekken er spelers. Straks, in januari, gaan wij weer kijken wie er bovenuit steekt en wie er kans maakt op een stageplaats”, besluit Van der Gijp.

Voor meer artikelen over SSW, klik hier.
Meer weten over SSW? Klik hier.