Voor Rillandia en Mike Brevoord was periodetitel nog een onverwacht toetje

0
665
vvrillandia-beveland-2023

Toen hij op zijn vijftiende van het midden van Nederland verhuisde naar Zeeland, streek het gezin Brevoord neer in Rilland. Mike Brevoord (31) ging voetballen bij de lokale voetbalclub en is er sindsdien nooit meer vertrokken. Met een vierde plek én een periodetitel kon men bij de vierdeklasser terugkijken op een prima seizoen.

“Dat we die periodetitel pakten en daardoor nog de nacompetitie ingingen, dat was best een onverwacht toetje. Jammer dat het niet is gelukt, maar bovenin de vierde klasse meestrijden om de prijzen dat is gewoon iets wat prima bij deze mooie club past.”

Inmiddels woont Brevoord zelf niet meer in Rilland maar in Breda, toch heeft hij er nooit over getwijfeld om elders te gaan voetballen. “Ik heb een drukke baan en zit veel in de auto. Door het hele land doe ik interieurbeplanting bij onder meer grote kantoren, scholen en ziekenhuizen voor een bedrijf uit Rilland. Dus daarom kan ik het prima combineren met voetballen hier. Het is daardoor wel zo dat ik niet altijd kan trainen en dus ook niet verzekerd ben van een basisplek. Daar heb ik geen probleem mee hoor, ik vind het fantastisch om bij de groep te zijn en waar de trainer me nodig heeft daar speel ik. Ongeacht de positie en of het nou in de basis is of als invaller.”

Voor die laatste rol vindt de aanvaller zichzelf misschien zelfs nog wel het meest geschikt. “Het klinkt gek, maar ik vind het fijn om in te vallen. Ik heb altijd de wil om te winnen en heb moeite met doseren. Dat is een probleem als je vanaf het begin speelt. Als je invalt heb je een veel kortere periode om alles te geven en tekeer te gaan. Ik heb er dan ook helemaal vrede mee.”

Met de vierde plek kan Brevoord met zijn ploeggenoten terugkijken op een prima seizoen, maar één puntje achter nummer twee Nieuwland. “We dollen met elkaar en zijn serieus als het moet. Of we hogerop zouden kunnen weet ik niet, maar jaarlijks in de top van de vierde klasse meestrijden dat moet altijd het doel zijn. We winnen van Krabbendijke en Nieuwland, maar verliezen daarna van Schoondijke en kansloos van Apollo’69. Als we die wisselvalligheid eruit krijgen in de toekomst, wie weet wat er dan nog meer inzit voor ons als team.”

Klik op V.V. Rillandia voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Rillandia voor meer informatie over de club.