Ongekend ruime zege Hellevoetsluis

0
    142

Hoewel het wekelijks voldoende kansen kreeg, was Hellevoetsluis met 15 goals in 15
    wedstrijden nagenoeg de minst scorende ploeg in de 2e klasse E. Dan is het altijd fijn
    wanneer de rode lantaarndrager van de afdeling op bezoek komt en er eindelijk eens ruim gewonnen wordt. Door een 5-1 zege stegen de Hellevoeters ook nog eens 2 plaatsen op de ranglijst, waarmee zij enige afstand nemen van de onderste ploegen.

Ondanks de laatste 2 competitiewedstrijden, waarin Hellevoetsluis beide keren met 1-1 gelijkspeelde, maar voldoende kansen creëerde en eigenlijk verdiende te winnen, waren de rood-witten er deze middag toch niet gerust op. De nummer laatst mocht dan op bezoek komen op het drukbezochte ING Sportpark, maar omdat er eigenlijk een vrij weekend op het programma stond, hadden veel jongens al een uitje of vakantie gepland. Zo kon het
    gebeuren dat een vrij grote groep, met o.a. de eerste elftalspelers Wouter Besters, Victor Hartog en Jeffrey de Koning, een weekendje in Barcelona verbleef en dat Frank de Regt op vakantie was. Tegenstander Walcheren daarentegen was, na een zwak begin van de competitie, waarin het lange tijd maar 1 punt had, inmiddels aan een opmars begonnen en won zo hier en daar ook haar wedstrijden. In het eerste kwartier was het dan ook de ploeg
    uit Vlissingen die de lakens uitdeelde en het de verdediging van Hellevoetsluis via hun handige aanvallers lastig maakte.

De 1-0 voorsprong voor Hellevoetsluis kwam dan ook volledig uit de lucht vallen, maar daarmee was het verzet van de Zeeuwen gelijk gebroken. Door goed druk zetten van Luuk Engels belandde de bal voor de voeten van Serkan
    Yavuzyigitoglu en één-op-één met de keeper maakte Yavuz geen fout (1-0). Vijf minuten later was het zijn maatje Onur Furuncu die een ingestudeerde corner met zijn fluwelen linker eindelijk eens doeltreffend afrondde (2-0). Dit was gelijk het laatste wapenfeit van Furuncu, want direct hierna moest hij zich geblesseerd laten vervangen en maakte Marley Dors zijn rentree. Nog voor de rust werd het zelfs nog 3-0 voor de Hellevoeters, toen Ken Luyendijk door de verdediging slalomde en ten koste van een overtreding door de doelman gestuit werd. Niet zekerheidje Vincent Mast, maar clubtopscorer Gaultier Obiango nam plaats achter de bal en verzilverde dit buitenkansje (3-0).

Na de rust was het zaak zo snel mogelijk de 4-0 te maken, om Walcheren niet tot 3-1 terug te laten komen en hen zodoende het gevoel te geven dat er nog wat te halen viel. In de 56e minuut was de wedstrijd dan ook definitief beslist, toen Marley Dors met een geplaatste schuiver de Walcheren-doelman passeerde en zo voor 4-0 zorgde. Een ongekende weelde voor de Hellevoeters en de koek was nog niet op. Walcheren kwam nog wel terug tot 4-1, maar opnieuw Marley Dors zorgde in de 66e minuut met een wippertje voor de uiteindelijke 5-1 eindstand. Deze had zelfs nog hoger uit kunnen vallen, gezien de kansen die de Hellevoeters nog kregen, maar o.a. Marley Dors verzuimde, op aangeven van Ken Luyendijk, de score nog verder uit te breiden. Half in de lucht hangend had Dors de voorzet voor het intikken, maar de bal ging niet onder maar over de lat. Even nog dreigde de wedstrijd het einde niet te halen, toen scheidsrechter Kenson uit Kloetinge zich in de 79e minuut aan een blessure moest laten behandelen. Aangezien de stand echter ruim in het voordeel van Hellevoetsluis was, kon de scheidsrechter acterend vanuit de middencirkel de wedstrijd toch beëindigen. De stand gaf trainer Edwin de Koning ook nog eens de gelegenheid enkele spelers wat speeltijd te gunnen, wat voor de 17-jarige Nathanael (Nathi) Kazadi betekende dat hij zijn competitiedebuut in het eerste elftal kon maken. Door de 3 punten steeg Hellevoetsluis naar de 9e plaats en tankte het vertrouwen.

Meer informatie over Hellevoetsluis? Klik hier.
    Klik hier voor een ander artikel over Hellevoetsluis.