In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Luc Verheul trainer en leider van het bij elkaar geraapte zooitje van VV Nieuwerkerk 6.

Verheul is niet altijd trainer geweest, ook hij begon op jonge leeftijd met voetballen bij VV Nieuwerkerk. “Ik heb alle elftallen doorlopen als speler en ben in de senioren terechtgekomen in dit vriendenteam. Helaas na een seizoen geblesseerd geraakt, waardoor ik voor langere tijd niet kon meevoetballen. Toch wou ik graag onderdeel van het team blijven, daarom heb ik ervoor gekozen om dit boeltje in het gareel te houden.”

Op de vraag hoe hij het vond om voor een groep te staan reageerde Verheul met een lach. “Leuk dat je het vraagt! Het is niet niks om als speler de overstap te maken naar de zijlijn. Het zijn natuurlijk je vrienden en dan wordt er weleens een beetje gekkigheid uitgehaald. Toch moet ik er altijd voor zorgen dat bijvoorbeeld alle spullen netjes worden opgeruimd na een training, zodat we geen ballen, hesjes of pionnen verliezen. Toch verbaast het me hoe goed het gaat tijdens de trainingen en de wedstrijden. In de regel doet iedereen mee met de oefeningen, zelfs conditietrainingen worden met enige gemopper toch uitgevoerd. Dat noem ik voor mezelf een persoonlijke overwinning. Als niemand er zin in heeft sta je daar toch mooi voor niks.”

Iedere week is de opkomst voor een training maar weer afwachten voor Verheul. “Voor de training ga ik altijd even na hoeveel man er aanwezig zijn. Dan vallen er altijd een uur van de training nog een paar gasten af, maar dat is typisch voor een vriendenteam. Als we dan genoeg man hebben om het veld op te gaan probeer ik er altijd een leuke training van te maken. We beginnen altijd met een warming-up, daarna een positiespelletje en natuurlijk het gebruikelijke partijtje. Tussendoor probeer ik er stiekem nog een beetje conditietraining te stoppen om die bierbuikjes toch een beetje tegen te gaan, al valt dat niet bij iedereen meer te redden” vertelt Verheul lachend.

De trainer kan genieten van het voetbal, maar dan vooral van alles wat niet lukt. “We zijn niet voor niks het zesde elftal. Er zitten wel een paar leuke voetballers tussen, maar het belangrijkste is het plezier. Daarom is het ook zo leuk om voor deze groep te staan. Het zijn vrienden, waardoor er veel wordt gelachen en met veel lol getraind. Al die mislukte trucjes of panna’s die worden gegeven maken de training af. Soms staat het dan ook nog op camera en wordt de desbetreffende persoon er een week mee geconfronteerd. Gelukkig weet iedereen dat zulke dingen erbij hoort en ook iedereen kan tegen een grapje binnen het team.”

Bij dit elftal staat de derde helft natuurlijk centraal en er wordt dan ook ieder weekend iets georganiseerd. “Samen met de zelfbenoemde captain derde helft (Meno) en staff organiseren we zo nu en dan wat leuks buiten het veld. Laatst zijn we met het team gaan bowlen en ook dan is de borrel belangrijker dan de prestaties. Het is ook even wat anders dan de standaard derde helft op de club. Binnenkort staan lasergamen of paintballen op de planning en aan het eind van het seizoen zijn we nog van plan een weekend weg te gaan met het gehele team.”

Aankomend weekend speelt het elftal van Verheul thuis tegen het vijfde elftal van Hillegersberg. “Ik verwacht dat het team gedreven is om de drie punten in Nieuwerkerk te houden. We hebben immers zeven punten gepakt uit de laatste drie wedstrijden! Maar we missen ook meerdere bepalende spelers dus andere spelers moeten nu opstaan. Ik denk dat het wel goed komt, want Jim Petterson, onze linksbuiten, is goed in vorm. Hij wist twee keer te scoren afgelopen weekend en dat zijn er al twee meer dan vorig seizoen. Mocht het niks worden dan kunnen we altijd nog terugvallen op de derde helft, want die winnen we altijd!” Aldus trainer en leider Luc Verheul.

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over VV Nieuwerkerk vindt u hier terug.
Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek met VV Nieuwerkerk 6.