VV Nieuwerkerk

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal om die meestal plaatsvinden in de kantine. Deze week spraken we met de mannen van VV Nieuwerkerk zaterdag 6 over de ambities, het voetbal en de derde helft.

VV Nieuwerkerk Zaterdag 6 komt uit in de 7klasse en staat op dit moment op de achtste plaats. Na negen wedstrijden wisten ze drie keer te winnen, speelden ze één keer gelijk en verloren er vijf. Dit brengt ze op een puntentotaal van tien. Het is een spannende competitie, want de nummer één SV Ommoord bezit 19 punten. Laatstgenoemde wist Nieuwerkerk al eens te verslaan tijdens een spannende thuiswedstrijd. Zo valt er van iedereen te winnen, maar ook te verliezen.

Het team is een echt vriendenteam en speelt op dit moment hun derde seizoenen in de senioren. Daarvoor speelde het grootste deel ook al samen in de jeugd. Zo zijn er meerdere spelers die al sinds het begin van hun voetbalcarrière met elkaar samen voetballen. Ook zijn er in de loop van de jaren spelers bijgekomen. Zowel goede voetballers als slechte voetballers. Bij dit team maakt het niet uit of je kan voetballen de nadruk binnen het team ligt vooral op de gezelligheid en de voetbalprestaties komen achteraf.

De avonturen van dit team worden ook vastgelegd, zodat iedereen kan meegenieten. Het elftal beheert een eigen Instagramaccount onder de naam vvn_zaterdag_6. Hier kan u alle wedstrijdverslagen, gebeurtenissen en foto’s terugvinden van het elftal.

In de komende dagen kan u interviews verwachten met trainer en leider van het elftal Luc Verheul, de sterspeler Matthijs Kolthof en Meno Chrysikopoulos. Laatstgenoemde staat binnen het team ook wel bekend als captain derde helft. Deze drie personen nemen ons mee in de wonderlijke wereld van de onderste klasse van het amateurvoetbal.

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over VV Nieuwerkerk vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over VV Nieuwerkerk.