Alblasserdam

Siggy Schutte (27) voetbalt bij V.V. Alblasserdam, wat overigens niet zijn eerste periode bij de Alblasserdamse club is. Voor hij zich voor de derde periode aan V.V. Alblasserdam verbond verdedigde hij het doel van V.V. Spirit, V.V. Papendrecht en V.V. Drechtstreek.

Zoals bij veel keepers het geval is kon ook Siggy beter op doel staan dan in het veld. “In de jeugd was ik al vrij lang, waardoor ik door de trainer op doel werd gezet. Naderhand beviel dit enorm en zo keek ik ook erg op naar oud Feyenoord doelman Jerzy Dudek.”

Gekeken naar de huidige situatie met Covid-19, is hij erg voorzichtig om zich uit te spreken over de ambities met Alblasserdam. “We waren goed bezig met de ploeg om kampioen te worden, na een hele lange tijd. Ik hoop dat we de draad na deze rare situatie gewoon weer kunnen oppakken.”

Van de zomer wordt de sluitpost achtentwintig. “Ik hoop nog een aantal jaar mee te kunnen in het voetbal. Na mijn ‘carrière’ wil ik me wellicht gaan richten op het keepersvak, als trainer zijnde. Het is leuk om te zien hoe dat de jeugd zich ontwikkeld en als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen, dan zou dat mooi zijn.”

Het hoogtepunt in Schutte zijn carrière is er niet per se een in de senioren. “Twee keer ben ik periodekampioen geworden en zelfs een keer kampioen met het tweede Alblasserdam. Het is wel al wel weer even geleden, maar in mijn jeugd heb ik wel veel gewonnen. Het hoogtepunt daarvan is dat wij als groep zo goed met elkaar waren. We waren allemaal goed bevriend wat de aanleg van ons succes was.”

Een moment wat hij nooit meer zal vergeten was er één in zijn laatste jaar bij Papendrecht. “Het was een onwijs lang seizoen. We promoveerde alsnog via de district kampioenschappen wat een ervaring op zich was. Daarnaast namen andere teamgenoten en ik afscheid met een promotie.”

Door de jaren heen was er toch een moment waar hij niet meer de motivatie kon opbrengen om onder de lat te staan. ‘Toen der tijd had ik er allemaal niet zo heel veel zin meer in. Ik kon zo ook mezelf niet meer motiveren en ik irriteerde mijzelf op een gegeven moment aan alles en iedereen, maar vooral ook aan mezelf. Het was hét moment om er mee te stoppen. Vorig jaar pakte ik de draad weer op en dat heeft me ontzettend goed gedaan.”

Als icoon waar hij vroeger tegen op keek was dat de Poolse keeper Jerzy Dudek. “Later werd het iemand anders waar ik van genoot. Steven Gerrard. Dat was iemand met zoveel kracht en doorzettingsvermogen, het was iemand waar ik  bij wijze van spreken voor op bleef.”

Naast het voetbal, sport Siggy onwijs veel. “Ik vind het heerlijk om te sporten en om in beweging te zijn. Sport en voeding vind ik super belangrijk. Uiteraard vind ik het ook heerlijk om met vrienden gezellig wat te gaan eten of drinken.”

Klik hier voor meer informatie over V.V. Alblasserdam.
Voor een ander artikel over V.V. Alblasserdam klik hier.