VV SCO

Tim Ardon is al SCO’er sinds zijn eerste stappen op het voetbalveld. De linker centrale verdediger, die ook als linksback uit de voeten kan, mocht nadat hij de gehele jeugdopleiding had doorlopen op zijn 19edebuteren voor het vlaggenschip van SCO.

De 28-jarige Ardon is bezig aan zijn tiende seizoen selectievoetbal en vind plezier nog steeds één van de belangrijke factoren. “Wat ik persoonlijk belangrijk vind is dat wij als selectie zijnde een groep zijn en blijven, waarbij het presteren voorop staat maar waar er zeker ruimte is voor een geintje. Als je als je binnen het team een leuke sfeer hebt onderling vertaalt dat zich terug in het veld. Uiteraard zou het mooi zijn om aan het eind van het jaar te promoveren naar de derde klasse. Of dit nou via een behaalde periode gaat of het kampioenschap moet de rest van het seizoen nog blijken. Hoewel een kampioenschap toch wel heel mooi klinkt” reageert Ardon lachend.

SCO is op dit moment koploper en als het aan Ardon ligt zullen ze dat ook zeker blijven. “Ik denk dat wij in sommige wedstrijden hebben laten zien dat wij goed kunnen voetballen. Als wij dat een heel seizoen kunnen volhouden kan het een mooi seizoen gaan worden. Toch zie je, omdat het een hele jonge selectie is met uitzonderingen daargelaten, dat er wedstrijden tussen zitten waarin het allemaal net niet loopt en dat wij daardoor uit de wedstrijd worden gespeeld.”

Op bezoek bij VV Dongen werd er verassend met 1-0 verloren. Volgens Ardon had dit te maken met een stukje onderschatting. “Hele slechte wedstrijd van onze kant. We waren te gemakzuchtig vanaf de warming-up. Dongen zakte heel erg in en liet ons het spel maken om vervolgens via de counter toe te slaan. Dongen was veel feller en wij konden nauwelijks tot geen kansen creëren. Wij hebben als team gefaald en ons zelf uit de wedstrijd gespeeld. Hierdoor heeft Dongen terecht hun eerste wedstrijd in de competitie gewonnen.”

Aankomende zaterdag komt de nummer drie IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht op bezoek. “Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. IFC staat derde, twee punten achter ons. Wij moeten ervoor zorgen dat we zulke wedstrijden winnen, waardoor we uitlopen op onze concurrenten. Ik ben van mening, als wij vanaf het begin van de wedstrijd er vol opzitten dat wij deze wedstrijd moeten gaan winnen! Dit zijn wij als team ook verplicht naar onze trainer en staf na de blamage van vorige week tegen Dongen. Ik gok op een 4-1 overwinning.”

Het affiche tussen SCO en IFC zal zaterdag 30 november om 14:00 plaatsvinden op sportpark de Elskens. T. Van Baardwijk zal samen met zijn assistenten de wedstrijd in goede banen leiden.

Meer informatie vindt u hier terug op de website van SCO.
Lees hier ook het vorige artikel over de voorbeschouwing met Denise van Endhoven van Unitas’30.