RFC

Jeffrey Pruijssers begon al op vroege leeftijd met voetballen bij RFC, toenmalig nog Good Luck genaamd. Nadat hij alle jeugdelftallen had doorlopen mocht Pruijssers op zijn 18ezijn debuut maken voor het vlaggenschip. De centrale verdediger is zijn club altijd trouw gebleven op twee seizoenen na. Toen speelde hij één seizoen voor GDC en één seizoen bij SSC’55. Sinds zijn terugkomst is Pruijssers nooit meer vertrokken bij Good Luck, wat in 2017 door een fusie RFC is gaan heten.

De 31-jarige Pruijssers begon bij Good Luck met voetballen, omdat zijn familie zeer betrokken was bij de club. “Mijn vader Cor was jarenlang keeper van het eerste elftal, oom Sjaak de rechtsback en oom Toon, die helaas niet meer leeft, was op en top vrijwilliger en had op zaterdag zijn vaste plaatsje aan de bar in de Maauwhoek.”

Dit jaar is de ervaren verdediger bezig aan zijn 14eseizoen selectievoetbal en heeft duidelijke ambities. “Op dit moment ben ik tevreden met hoe het gaat. Samen met mijn compaan Pieter Knaap doen we het goed centraal achterin. We doen geen gekke dingen, geven weinig weg en door onze ervaring kunnen de jongens op ons bouwen. Het seizoen is nog lang maar de doelstellingen zijn simpel; met het team minimaal nacompetitie halen en persoonlijk mijn basisplaats behouden en belangrijk zijn voor het team. Daarbij moet, kijkend naar de kwaliteiten van ons team, een top 3 notering en nacompetitie zeker haalbaar zijn.”

Afgelopen wedstrijd kwam koploper GSC/ODS op bezoek in Raamsdonkveer. Pruijssers had met zijn team van tevoren al het volste vertrouwen dat RFC deze wedstrijd zou gaan winnen. “Op een blubberig en glad veld waren we de eerste helft vaak te slordig en onzorgvuldig in de passing, waardoor we onnodige kansen weggaven. Gelukkig hadden we Danny Link op goal staan die ervoor zorgde dat we geen tegendoelpunt hoefden te incasseren. De wedstrijd was desondanks wel in evenwicht en waar zij de kansen lieten liggen, waren wij wel effectief door tien minuten voor rust de score te openen. Voor de thee had het ook 2-0 kunnen zijn, maar de één op één met de keeper van GSC/ODS werd door onze aanvaller gemist.”

Na rust viel het meer de kant op van RFC, maar ze hielden het spannend door langere tijd niet te scoren. “In het eerste deel van de tweede helft gebeurde er niet veel en hadden we controle over de wedstrijd. We gaven niets weg en kregen voldoende kansen, echter duurde het toch nog tot de 85eminuut voordat we de bevrijdende 2-0 scoorde en de wedstrijd zo op slot gooide. Uiteindelijk een verdiende overwinning, waardoor we weer aansluiting hebben gevonden met de subtop.”

Keeper Danny Link werd door het team uitgeroepen tot man of the match. “Danny heeft gewoon ontzettend goed staan keepen. Met als hoogtepunt een cruciale redding in de eerste helft, zodat GSC/ODS geen kans kreeg om het spannend te maken. Goed voor zijn zelfvertrouwen en dik verdiend!”

Volgend weekend mag RFC afreizen naar Kaatsheuvel, om te voetballen tegen Berkdijk.
Pruijssers denkt dat ook hier gewonnen gaat worden. “We hebben op dit moment de stijgende lijn te pakken waardoor het vertrouwen en de teamspirit groeit. Qua tegendoelpunten zit het wel goed, maar we moeten wel meer gaan scoren. Als we de kansen die we krijgen gaan benutten verwacht ik een 0-2 overwinning.”

De wedstrijd tussen Berkdijk en RFC zal onder leiding staan van scheidsrechter M.J.H.A. Laros, hij zal op sportpark de Kegelaar op zaterdag 9 november om 14:30 beginnen.

Lees ook een andere voorbeschouwing met Ramon Frijters van VV Klundert hier.

Meer informatie over RFC klik hier.