Voetballers vinden hun weg naar Sport 2000 Amersfoort

0
350
sport-2000-amersfoort

Al ruim 25 jaar is Harry van Dalen eigenaar van de Sport2000-winkel in de Utrechtsestraat in Amersfoort. Nadat Van Dalen eerst een winkel had aan het Joris-plein, weten de vele vaste klanten de winkel nu dus te vinden op de nieuwe locatie. Vooral veel voetballers uit de Keistad vinden hun weg naar de winkel.

,,Ik heb zelf ook gevoetbald, bij Achterveld. Dat is geen eredivisie”, weet Van Dalen. ,,Hoeft ook niet. Ik had het naar mijn zin en voetbalde in mijn eigen dorp. Ik heb nooit de behoefte gehad om het hogerop te gaan zoeken.” Van Dalen raakte werkzaam in de detailhandel. ,,Ik heb gewerkt bij een sportwinkel in Bilthoven en kreeg op een gegeven moment de kans om die winkel over te nemen. Dat heb ik gedaan.” Na het hebben van winkels in Bilthoven en Hilversum, streek Van Daalen neer in het centrum van Amersfoort. ,,Omdat ik zelf in deze regio gevoetbald heb, vind ik het wel extra leuk om hier werkzaam te zijn.”

Door de jaren heen heeft de winkelier het publiek wel zien veranderen. ,,Vroeger kocht iedereen zijn voetbalschoenen in de winkel, tegenwoordig heb je ook concurrentie op internet. Aan de andere kant: ik doe zelf ook veel met online verkopen. Ik verkocht vroeger alleen maar zwarte schoenen. Op dit moment zie je dat er ook veel andere kleuren schoenen populair zijn. Soms komt er een gezin in de winkel en dan vindt de vader nog steeds dat voetbalschoenen zwart horen te zijn, maar een jeugdspelertje kiest toch vaak voor de gekleurde schoenen. Ik heb die natuurlijk in allerlei soorten en maten.”

Sport2000 Amersfoort werkt ook samen met enkele verenigingen uit de regio. ,,We doen veel met Achterveld. Dan moet je denken aan trainingspakken, tenues en trainingsmaterialen. Die verkopen wij namelijk ook, al heb ik ze niet altijd op voorraad. Bestellen kan altijd en werkt best snel. Ook heb ik afspraken met Roda 46. Daarin doen we wat het sponsoren van, onder anderen, schoenenbonnen”.

Als het aan Van Dalen ligt, blijft hij nog lang met zijn winkel in Amersfoort: ,,We hebben veel vaste klanten en dat maakt het voor ons leuk en gezellig. En uiteraard zijn nieuwe klanten ook altijd welkom. Die proberen we net zo goed te helpen.”

Klik hier voor meer informatie over Sport 2000 Amersfoort