Van Yperen geniet van voetbal bij EBOH en vaderschap

Ricardo van Yperen ontbrak de afgelopen twee seizoenen slechts een halfuurtje in alle competitieduels van EBOH. De 27-jarige middenvelder moest deze zomer twee weken van de voorbereiding aan zich voorbij laten gaan na de geboorte van zijn eerste zoontje Danilo op woensdag 21 augustus.

DORDRECHT – ,,Het liefst mis ik geen enkele training of wedstrijd, maar ik moest er op dat moment zijn voor mijn vriendin Kimberley. Ik ben enorm trots op haar en op onze zoon. We genieten elke dag weer van hem, zo bijzonder om mee te maken.” Als kersverse vader wil Van Yperen dit seizoen meer een leidersrol op zich gaan nemen bij EBOH, de club waar hij afgezien van een jaartje FC Dordrecht (jeugd) en Dubbeldam (zondag) altijd heeft gespeeld.

,,Vooral na mijn terugkeer in 2017 geniet ik enorm van het spelen voor deze mooie club. In het kampioensjaar in de derde klasse heb ik geen minuut gemist en vorig seizoen in de tweede klasse maar een halfuurtje, omdat ik een keer gewisseld moest worden vanwege hartkloppingen. Tijdens de zomer heb ik ook lekker doorgetraind. Gewoon drie keer per week even 5 kilometer hardlopen. Dat maakt het zoveel makkelijker om in de voorbereiding direct op je gewenste niveau te zijn.”

EBOH werd vorig seizoen achtste in de tweede klasse F, maar dit seizoen wil Van Yperen gaan voor een plek bij de bovenste vijf teams in een nog sterkere tweede klasse. ,,Met de degradanten GJS en VVGZ en de gepromoveerde clubs Arkel en Wieldrecht zijn er een paar mooie en sterke tegenstanders bijgekomen in deze competitie, maar ik denk dat EBOH er ook een stuk sterker op is geworden. Vorig seizoen draaiden we tot half maart uitstekend, maar uit de laatste zeven wedstrijden haalden we nog maar twee punten. Met een paar schorsingen en blessures bleek onze selectie toch te smal om echt mee te doen om de prijzen, dus het is goed dat er deze zomer een aantal sterke spelers zijn aangesloten bij onze selectie. De concurrentie gaat daardoor omhoog en voor de trainer is het dan ook heel makkelijk om spelers die niet trainen op de bank te zetten.” Van Yperen heeft zichzelf als doel gesteld om dit seizoen opnieuw meer te gaan scoren. ,,Ik zeg het ieder jaar, maar dat komt ook omdat we nooit tevreden zijn bij EBOH. Als we met 6-0 winnen zeggen we na afloop vaak nog steeds dat het minimaal 12-0 had moeten zijn. Die kritische benadering is alleen maar goed, we zullen hier niet snel tevreden achterover leunen met deze selectie en trainer.”

Bij het naar de derde klasse gepromoveerde zondagteam van SC Emma was de 25-jarige Joey Steenbakker gedurende de voorbije zes seizoenen één van de meest opvallende spelers. Deze voetbaljaargang is hij te zien in een nieuwe voetbalomgeving: bij zaterdag tweedeklasser EBOH aan de Schenkeldijk.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.