Valse start in bekertoernooi voor Tholense Boys

0
439

De kop is eraf voor het vlaggenschip van Tholense Boys, de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen is achter de rug. Afgelopen zaterdag verloren ze in en tegen Klundert nipt met 1-0. Komende zaterdag volgt er weer een bekerwedstrijd, dit keer thuis tegen SC Welberg, een ploeg die de geelzwarten ook in de competitie tegen gaan komen.

Nipte nederlaag
Na een prima voorbereiding startte afgelopen zaterdag dan eindelijk officieel het nieuwe seizoen. Met Klundert trof men direct een pittige tegenstander. Die ploeg toonde zich vorig jaar een bovengemiddelde derdeklasser. Na een aanvankelijk zwakke start van de geel-zwarten, konden ze daarna aardig mee met de thuisploeg. Uiteindelijk werd er nipt met 1-0 verloren, maar kon Tholense Boys niet ontevreden zijn met het vertoonde spel. Zeker niet met een die dag incomplete selectie in het achterhoofd. Ook werd direct duidelijk dat de nieuwe trainer Leon de Witte aanvallende intenties heeft dit seizoen.

SC Welberg
Zaterdag volgt er dus opnieuw een bekerwedstrijd, dit keer is Welberg de tegenstander. De ploeg is op papier een mindere tegenstander dan Klundert. Bovendien speelt Tholense Boys dit seizoen ook in de competitie tweemaal tegen Welberg, waardoor het direct een mooie krachtmeting is om te zien waar de ploegen staan. Ook de ploeg uit Steenbergen begon afgelopen zaterdag officieel aan het seizoen met een bekerwedstrijd. Daarbij kreeg men in eigen huis direct een flinke draai om de oren. Kogelvangers kwam op bezoek en was met 0-6 vele malen te sterk voor Welberg. De ploeg lijkt sowieso een van de mindere ploegen te zijn die Tholense Boys dit seizoen tegen gaat komen. Vorig jaar eindigde Welberg in dezelfde Vierde Klasse op de voorlaatste plaats met zes punten uit achttien wedstrijden.

Eerdere ontmoetingen
Welberg en Tholense Boys kwamen elkaar in het verleden nog nooit tegen in competitieverband. Wel werden er in het verleden meermaals vriendschappelijke wedstrijden tussen beide ploegen gespeeld in de voorbereiding van het nieuwe seizoen of in de winterstop. Ook kwamen Tholense Boys en Welberg elkaar al eens eerder tegen in het bekertoernooi. Dit seizoen komen beide ploegen elkaar drie keer tegen. De eerste keer is dus aankomende zaterdag op De Bent. 4 november volgt er opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer voor de competitie. De terugwedstrijd in Steenbergen vindt plaats op 23 maart 2024.

Klik hier voor meer informatie over Tholense Boys
Klik hier voor meer artikelen over Tholense Boys