Ube van Staveren wil zich bij HKW’21 terugknokken onder de lat

0
414
GVDB8566- VJBEVVJ2023

HOEDEKENSKERKE/KWADENDAMME – Vorig seizoen was voor Ube van Staveren niet bepaald een seizoen om juichend op terug te kijken. In de voorbereiding verloor de 32-jarige doelman de concurrentiestrijd van Rowin van ’t Westeinde. Bovendien had hij te kampen met enkele blessures.

“Het was op zijn zachtst gezegd niet direct mijn seizoen nee. Ik had me daar toch wel wat anders van voorgesteld. Dat de trainer de boodschap gaf voor de jeugd te willen kiezen ondanks dat hij ons als keepers gelijkwaardig vond, dat kwam wel aan. Ik ben van nature super fanatiek en als je dan ineens na vijf seizoenen niet meer je wedstrijden bij het eerste maar in het tweede elftal moet gaan keepen, dat was wel een tegenvaller.”

Van Staveren kreeg bovendien nog last van een ontstoken aanhechting bij zijn pezen in de knie en speelde met een liesblessure op veel zaterdagen. “Ik heb bij het tweede wel alle wedstrijden gekeept, maar soms was uittrappen niet te doen. Bij een tweede kon ik dat nog wel enigszins compenseren, maar in een eerste elftal had dat overigens niet gekund. Door die blessures heb ik er wel de voorkeur aan gegeven om de wedstrijden wel te spelen en de trainingen regelmatig over te slaan. Daardoor kon ik toch wedstrijdminuten maken, al had ik het natuurlijk liefst anders gezien.”

De doelman begon met voetballen bij Wolfaartsdijk waar hij in de jeugd stopte. Hij verhuisde daarna naar Kwadendamme, maar toen men bij Hoedekenskerke een keeper zocht is hij daar gaan spelen. En nu feitelijk nog steeds omdat de club opging in de nieuwe fusievereniging HKW’21. “Tot deze voorbereiding heb ik uiteindelijk vijf seizoenen in het eerste gekeept waar ik onze huidige keeperstrainer Jesper Stoel opvolgde. Altijd heb ik geprobeerd het maximale te geven en in mijn ogen het vrij behoorlijk gedaan. Toch besloot men om begin van dit seizoen voor mijn jeugdige concurrent te kiezen. Jammer, maar ik heb ermee te dealen al was het zeker in het begin bij het tweede sportief gezien best lastig. Want ik wil altijd wel competitief zijn, ook als ik mijn wedstrijden bij het tweede elftal moet keepen.”

Hoewel het een tegenvaller was dat hij zijn basisplek verloor, zag hij het nu achteraf wel een beetje aankomen. “Je merkte het aan kleine dingen en je probeert het dan van de andere kant toch te negeren en het maximale te blijven geven. Maar dat bleek helaas niet voldoende. Ik was hier nadat Jesper stopte zo’n zes jaar eerste keus en ik had gehoopt om dat nog een tweetal seizoenen te blijven. Het besef is er ook wel dat je een keeper niet zo snel wisselt dan je dat met veldspelers doet. Dus de kans dat ze de beslissing weer omdraaien zal wellicht klein zijn, maar ik geef me niet zomaar gewonnen. Dat past ook wel bij mijn instelling als speler en je moet altijd zo lang het kan voor het maximale gaan.”

Weggaan naar een andere club heeft hij wel eens overwogen, stoppen met keepen af en toe ook. Zeker toen hij bij het tweede onder de lat plaatsnam en zeven keer op rij verloor. Maar vooralsnog ziet hij nog altijd kansen bij HKW’21. “Ik heb dit seizoen sinds de winter nauwelijks getraind en dat is niet prettig. Want je wilt pijnvrij een bijdrage kunnen leveren, ook om de concurrentie aan te blijven gaan. Nu was dat niet het geval en dat is balen. Ik heb met Rowin een prima band en steun hem ook. Dat deed hij andersom ook en je hebt er niks aan om dwars te liggen. Na de zomer ga ik er weer voor, want HKW’21 is echt wel mijn club.”

Klik op HKW’21 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op HKW’21 voor meer informatie over de club.