Twintigste Zebratoernooi is feestje van Dordtse zondagclubs

0
230

De kleinste voetbalclub van Dordrecht, SSW, viert deze zomer het 103-jarig bestaan en barst daarom bijna van de tradities. Net voor de officiële verjaardagsdatum wordt het twintigste Zebratoernooi afgewerkt.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

DORDRECHT – Het past voor de Dordtse zondagclubs SSW, Dubbeldam, RCD en SC Emma bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om de clubs de ruimte te geven heeft SSW-voorzitter Jan Pruijmboom met zijn bestuur besloten om het toernooi op het ene veld over vier dagen te spreiden. ,,Op donderdag 11 augustus beginnen wij met SSW tegen Emma en op vrijdag staan RCD en Dubbeldam tegenover elkaar. Op zaterdag en zondag spelen we vanaf 12.30 uur twee wedstrijden. Zo hebben wij het opgelost”, vertelt Pruijmboom.

Wij hebben het over het Zebratoernooi, maar eigenlijk is dit het kindje van de bijna 82-jarige Jan Pruijymboom. In zijn woonkamer in Wielwijk, niet ver van het sportcomplex van SSW, heeft hij twee maanden voor de aftrap van de wedstrijden om de vermaarde cup alles al op orde. De wedstrijdschema’s, de enveloppen voor de gasten, de prijs voor beste speler et cetera. Hij weet waar hij het over heeft want ‘Ome Jan’, al meer dan zestig jaar lid van SSW, nadert zijn veertigjarig jubileum als voorzitter. Misschien wel een landelijk record. ,,Ik zal die voorzittershamer nog wel even houden, want er zit niemand klaar om mij op te volgen. Er is niet eens een tweede voorzitter. Nu komt Pieterman van Kooten in het bestuur. Ook zo’n echte SSW’er. Misschien dat hij straks zin heeft om mij op te volgen.”

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Standaardteam

Met eigen jongens van de club is onlangs het clubhuis verder gemoderniseerd. Pruijmboom: ,,Voorlopig gaan wij hier nog niet weg. Wij zijn voor Krispijn, dit deel van Wielwijk tot aan Amstelwijck, het enige sportveld voor de jeugd. Het terras voor de kantine is heel fraai overkapt en dichtgemaakt. Met het bestuur en hulp van leden komen wij een eind. De volgende klus is het opknappen van de herentoiletgroep. Het moet toch allemaal netjes zijn. Wij zijn tenslotte een verenigingsgebouw voor mensen uit de buurt, die elkaar willen ontmoeten. Jaarlijks organiseren wij voor de ‘Laan’ een grote playbackshow voor de kleintjes en volwassenen.” Met de ‘Laan’ verwijst Pruijmboom naar het gebied rond de Zeehavenlaan.  Sinds kort kun je bij SSW ook pinnen. ,,Daar kwam vraag naar dus hebben wij ook zo’n ding aangeschaft. Mensen geven hierdoor toch gemakkelijker geld uit”, weet Pruijmboom, die zich nog  iets opvallends laat ontvallen: ,,Als wij het op tijd geregeld krijgen gaan wij met het eerste elftal op zondag stoppen en houden wij alleen een standaardteam op zaterdag over. De zoon van Dennis van der Gijp, Collin, wordt trainer van dat team. Op zaterdag speelt ook nog het vrouwenteam. Wij houden op zondag nog twee teams waardoor de kantine het hele weekeinde gewoon open kan blijven.”

Klik op SSW voor meer artikelen over de club.
Klik op SSW voor meer informatie over de club.