Tiemen van Hezel wil bovenin meedoen met AVV Swift

0
925

Tiemen van Hezel speelde vroeger in de jeugdopleiding van FC Groningen, maar kon net niet het eerste elftal halen. Na vele minuten op het hoogste amateurniveau bij HHC Hardenberg en AFC, speelt de middenvelder sinds 2019 bij AVV Swift. “We willen zo lang mogelijk bovenin meedoen”.

Tiemen van Hezel is 31 jaar en geboren in Groningen. “Momenteel ben ik woonachtig in Amsterdam. Ik heb Master Finance gedaan en tegenwoordig ben ik werkzaam als business analist bij een vastgoedbedrijf in Amsterdam. Daarnaast ben ik bezig met de studie Register Controller.”

Carrière
Van Hezel begon op vijfjarige leeftijd bij Be Quick 1887 in Groningen. “Op tienjarige leeftijd ging ik naar de jeugd van FC Groningen. Daar heb ik tot het tweede elftal gespeeld. Ik heb daar een leuke tijd gehad. Zo hadden we mooie reizen gemaakt naar Japan en Amerika en was dit ook de generatie met Virgil van Dijk en Leandro Bacuna. Helaas heb ik het eerste net niet gehaald.” 

Daarna was Van Hezel teruggegaan naar Be Quick 1887. “Daar heb ik twee jaar gespeeld waar we het laatste jaar kampioen werden. Een mooie tijd gehad met een studenten/vriendenteam waarbij we veel gingen stappen, maar toch goed presteerden. Toen was ik naar HHC Hardenberg verkast en heb ik daar vijf jaar gespeeld. Mooie wedstrijden gespeeld bij HHC. Denk dan aan bekerwedstrijden tegen AZ, NEC en PEC Zwolle. Daarna nog een jaar bij AFC Amsterdam gespeeld en nu sinds 2019 bij Swift Amsterdam.”

Prestaties
In de jeugd is Van Hezel een aantal keren kampioen geworden. “Hierbij waren de reisjes naar Japan en Amerika echte hoogtepunten. Daarnaast was de reis met de KNVB naar Newcastle, Engeland een hoogtepunt. Naast de prachtige reizen ben ik ook bij Be Quick kampioen geworden in de hoofdklasse. Hierdoor promoveerden we naar de tweede divisie Zondag. Bij HHC hebben we in de topklasse altijd bovenin meegedraaid, op één seizoen na toen we op de laatste speelronde ons veilig speelden. De tweede plaats met HHC was de beste prestatie. In de KNVB beker zijn we nog tot de kwartfinale gekomen. Toen hadden we uit tegen AZ 1-0 verloren en daarvoor NEC thuis met 2-0 verslagen. Tenslotte ben ik nog met AFC kampioen geworden in de tweede divisie.” 

Dieptepunten
Van Hezel heeft ook wat dieptepunten in zijn carrière gehad. “Voornamelijk mijn blessures. Zo was mijn knieschijf een keer uit de kom geweest. Daardoor zat ik enkele maanden aan de kant. Daarnaast was het weggestuurd worden bij FC Groningen ook een dieptepunt.”

AVV Swift
In 2019 verliet Van Hezel AFC voor AVV Swift. “De sfeer is de belangrijkste reden voor de overstap. Het zijn allemaal jongens die op een goed niveau kunnen voetballen, maar een maatschappelijke carrière ook belangrijk vinden. De meeste spelers studeren of hebben een goede baan dat op de eerste plaats staat, daarna komt het voetballen bij Swift. We hebben dus geen ‘broodvoetballers’ en daarom voetbalt iedereen bij Swift voor het plezier. Daarnaast is de locatie in Amsterdam-Zuid op vijf minuten van mijn huis ook een reden.”

Momenteel staat Van Hezel samen met AVV Swift op de vierde plek. “We begonnen het seizoen goed, maar hebben de laatste weken wat punten verspeeld. Sinds vorig jaar is de helft van de selectie vervangen en hebben we een nieuwe technische staf. Vorig jaar waren we drie wedstrijden voor het einde veilig voor degradatie terwijl we zo lang mogelijk voor het kampioenschap wilden spelen. Dit seizoen waren we iets voorzichtiger met de verwachtingen, maar zijn we tot nu toe wel tevreden. Uiteindelijk willen we zo lang mogelijk bovenin meedoen.”

Klik op AVV Swift voor de laatste artikelen over de club.
Klik op AVV Swift voor meer informatie over de club.