Tempelaar keert terug op het oude nest bij v.v. Wieldrecht

Ron Tempelaar keert na het zomerreces terug als trainer bij v.v. Wieldrecht. Na zes seizoenen bij het Zwijndrechtse Pelikaan kiest Tempelaar voor een rentree bij de vereniging, waar hij in het jaar 2004 zijn loopbaan als trainer begon.

DORDRECHT – Hij leek samengesmolten met het Zwijndrechtse Pelikaan, waar hij een fraaie termijn van zes seizoenen achter de rug heeft en waar hij nog wel even leek te blijven werken, Maar Ron Tempelaar is toch echt bezig aan de laatste maanden bij de vereniging van sportpark Bakestein waar hij zo’n fraaie periode heeft beleefd. Een periode, die hij graag zou willen afsluiten met promotie naar de eerste klasse van het zaterdagamateurvoetbal. ”Dat zou het ultieme afscheid zijn. Het zal niet makkelijk worden, maar ik geef ons een goede kans want de verschillen in de competitie zijn klein.’’

Een simpele verklaring voor zijn toch onverwachte vertrek bij Pelikaan, waar de samenwerking met bestuur en spelersgroep nog steeds optimaal was, heeft Tempelaar niet. ”Er lagen nog voldoende uitdagingen bij Pelikaan en ik heb het uitstekend naar mijn zin bij de club, maar ik merkte bij mezelf toch twijfel. Ik denk dat het voor deze spelersgroep goed zal zijn om met een nieuwe trainer te werken. Ik heb een uitstekende band met al die gasten, maar ik was wel toe aan iets nieuws. Ik had misschien nog wel jaren bij Pelikaan kunnen blijven, maar omdat ik zo’n warme band met de club en zoveel mensen hier heb, wil ik graag op fraaie wijze afscheid nemen. Ik zie daar dit seizoen een grote kans voor.”

Tempelaar werkt bij Pelikaan, dat Driss El Akchaoui als opvolger heeft vastgelegd voor het nieuwe seizoen, al ruim vijfenhalf jaar met een selectie van grotendeels jongens uit de eigen jeugd. Dat zal bij v.v. Wieldrecht niet anders zijn. Tempelaar begon zijn trainersloopbaan in 2004 aan de Smitsweg in het zuiden van Dordrecht. In zijn eerste seizoen bracht hij Wieldrecht via de nacompetitie direct naar de tweede klasse, waar de club vervolgens negen seizoenen verbleef.

”Ik was toen een heel ander soort trainer dan nu. Dat is maar goed ook, anders zou ik veertien jaar stil hebben gestaan in mijn ontwikkeling. Ik dacht toen echt nog als voetballer. Niet zo gek ook, want ik was 30 jaar en net gestopt bij RVVH. Het shirt van Wieldrecht heb ik nooit gedragen, ik was geen speler-coach”, blikt hij terug op zijn ‘leerperiode’.

”Omdat ik al negen jaar bij zaterdagclubs train (ook nog drie jaar bij De Zwerver in Kinderdijk, red.) heb ik Wieldrecht de laatste jaren weinig zien spelen, maar ik heb altijd goed contact gehouden met mensen binnen de club. Ik heb nog steeds net zoveel plezier en dezelfde energie en honger naar succes als in 2004.” Wieldrecht komt onder Tempelaars voorganger John den Dunnen, al weer drie seizoenen uit in de derde klasse. De afgelopen twee seizoenen promoveerde Wieldrecht net niet via de nacompetitie na tweede plaatsen in de reguliere competitie. Dit seizoen was het doel van v.v.  Wieldrecht om rechtstreeks te promoveren (dus kampioen worden), maar dat lijkt er weer niet in te zitten. Het gat met koploper Krabbendijke is al uitermate aanzienlijk.

”Natuurlijk zou het voor John en de spelers mooi zijn als dat lukt, maar het is voor mij geen must. Anders had ik ook niet voor deze stap gekozen, want in het voetbal bestaan geen garanties. En als het dit seizoen niet lukt, gaan we het volgend jaar opnieuw proberen. Wieldrecht heeft een goede basiskern, die ik de komende jaren wil gaan aanvullen met veel eigen jeugd. Dat vind ik de mooiste manier van werken’’, is de boodschap van Ron Tempelaar die zich verheugt op zijn terugkeer op bekend terrein.

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.