0
211
ASWH-DVS

ASWH heeft zaterdag een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen DVS ’33 Ermelo. In een onderhoudend en grotendeels evenwichtig duel slaagden beide ploegen er niet in om te scoren.

Voor rust raakten de Ambachters en de bezoekers paal en lat, na rust bleven de treffers eveneens uit. In de slotfase drong DVS ’33 Ermelo wel meer aan, maar doelman Jomar Gomes voorkwam met enkele goede reddingen dat een strijdend ASWH puntloos zou achterblijven. Een prima teamprestatie leverde dus een resultaat op, terwijl bovendien voor de tweede achtereenvolgende week de nul werd gehouden. Het gelijkspel betekende ook dat ASWH iets inliep op de concurrentie onderin.

‘Never change a winning team’ moet trainer Sjoerd van der Waal hebben gedacht na de zege op Urk van een week eerder. Hij stuurde tegen DVS ’33 Ermelo, een middenmoter die tien punten meer had verzameld dan ASWH, dezelfde elf spelers het veld in. Dat betekende dat Niek den Heeten en Stefan Watson, die allebei terugkeerden in de wedstrijdselectie, op de bank begonnen. Van der Waal kon nog niet beschikken over aanwinst Lerin Duarte, Brandon Robinson en Jay Brand. Mirac Akdeniz, vorige week nog trefzeker, was wegens een blessure evenmin inzetbaar. Daardoor was Sam van Veen, speler van Onder 23, een van de reservespelers.

De wedstrijd was voor rust behoorlijk in evenwicht. Beide ploegen probeerden te voetballen en dat leverde regelmatig aardige combinaties op, maar de keepers hoefden zich maar zelden echt in te spannen. Dat had uiteraard ook te maken met de defensies, die maar weinig kansen weggaven. ASWH was voor het eerst dreigend na een afgeslagen hoekschop, die door Joshua Adney opnieuw werd ingebracht. Luis Pedro tikte van dichtbij over, maar deed dit ook in buitenspelpositie. Een eventuele treffer zou dus geannuleerd zijn. Kort daarvoor had Jomar Gomes zich voor het eerst laten zien met een redding op een schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Hoewel er zeker sprake was van een leuke wedstrijd, kregen de doelmannen dus maar weinig werk. Bovendien werden zij allebei een keer geholpen door het aluminium. ASWH had pech bij een goede actie van Hugo Botermans, die van afstand een wegdraaiend schot losliet. Buiten bereik van doelman Daan Huiskamp eindigde de bal op de binnenkant van de paal, waarna de rebound aan Mohamed el Kharbachi voorbijging. Dichterbij een doelpunt kwamen de Ambachters niet. In de slotfase van de eerste helft ontsnapte ASWH zelf. Na een hoekschop kopte DVS ’33 Ermelo-topscorer Lars van Wetering op de lat. In dat opzicht stonden beide ploegen dus ook weer gelijk, waarna zij met een 0-0 ruststand de kleedkamer opzochten.

ASWH begon met een ongewijzigd elftal aan de tweede helft. DVS ’33 Ermelo wisselde wel twee keer en bracht onder meer ex-prof Stef Nijland als verse aanvallende kracht binnen de lijnen. De teams gingen door waar ze voor rust gebleven waren, maar met één verschil. Nu werden de keepers wel aan het werk gezet. Het woord was eerst aan ASWH. Joshua Adney begon aan een goede actie en legde terug op Mohamed el Kharbachi, maar diens schot was niet hard genoeg om de doelman van de bezoekers te passeren. Niet veel later kreeg DVS ’33 Ermelo een vrije trap op een kansrijke positie. Gaston Salasiwa krulde de bal richting het doel, maar gelukkig voor ASWH voorkwam de lat een doelpunt. Kort daarna mocht Omar el Ghazouani door van de scheidsrechter, waar de Ambachters aan een offensieve overtreding dachten. El Ghazouani kon daarom schieten, maar Jomar Gomes redde prima.

Er werd inmiddels in een vrij hoog tempo gespeeld en er was genoeg te zien voor het publiek. Hugo Botermans ging bijvoorbeeld op avontuur en werd ten val gebracht in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Hardeman vond het onvoldoende om naar de stip te wijzen. Naarmate de tijd verstreek werd wel duidelijk dat DVS ’33 Ermelo nog iets frisser leek. In de slotfase drongen de gasten steeds meer aan. ASWH moest verdedigen en loeren op de omschakeling. Dat eerste lukte best goed, het counteren strandde in de meeste gevallen. De strijdlust was echter duidelijk in orde. Er werd als team geknokt om het punt over de streep te trekken.

Daarbij ontstonden nog wel spannende momenten. Zo tikte Jomar Gomes een schot van Stef Nijland keurig uit de hoek en verleende Hugo Botermans nog eens assistentie door een bal weg te trappen voor de lijn. In de absolute slotfase hield iedereen met een ASWH-hart de adem in toen Nassim el Ablak een schietkans kreeg. De invaller van DVS ’33 Ermelo haalde hard en geplaatst uit, maar met een sublieme reflex voorkwam Jomar Gomes een treffer. Een fantastische redding van de goalie, die daarmee op weg bleef om voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd de nul te houden. Zelf kreeg ASWH in de laatste minuut ook nog een kans. Na een vrije trap bracht Luis Pedro de bal opnieuw voor het doel, maar Edon Fetahi kon zijn kopbal net niet genoeg richting meegeven. De bal vloog voor het doel langs.

Niet veel later floot scheidsrechter Hardeman af. Een punt was uiteindelijk het maximaal haalbare. ASWH zocht dan ook niet ontevreden de kleedkamer op, in de wetenschap dat er voor de tweede week op een rij niet werd verloren en enkele concurrenten wel punten verspeelden. Grote delen van de wedstrijd werd er prima gespeeld en dat vormt, in combinatie met de getoonde teamgeest, een goede basis om op voort te borduren. De inhaalrace richting de veilige zone gaat over twee weken verder met een uitwedstrijd bij subtopper FC Rijnvogels. Eerst speelt ASWH komende donderdag echter nog thuis tegen Strijen voor de Fidus Cup, het weekend daarop is een vrij weekend.

ASWH – DVS ’33 Ermelo 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Thomas Hardeman

ASWH: Jomar Gomes; Edon Fetahi, Luis Pedro, Jair Oosterlen, Giovano van Ree; Joshua Adney, Wout Neelen, Samuel van der Velden (81. Niek den Heeten), Yassin Ouja; Hugo Botermans, Mohamed el Kharbachi

DVS ’33 Ermelo: Daan Huiskamp; Nicky van Hilten, Sem de Wit, Tim van de Berg, Gaston Salasiwa; Hilal Ben Moussa, Maarten van Dijk (65. Frank Olijve), Omar el Ghazouani (65. Nassim el Ablak); Jarno Westerman (46. Stef Nijland), Lars van Wetering (46. Ali Akla), Benjamin Roemeon