SteDoCo hard onderuit tegen Ajax

0
244

Daar waar SteDoCo voortvarend begon en al na 5 minuten met 0-1 voorstond, was de eindstand van 4-2 voor Ajax veelzeggend. De eerste 25 minuten waren voor SteDoCo zeker goed te noemen. Bal in de ploeg, met de defensie tegen de middenlijn en Ajax verdedigend onder druk zetten.

Zoals geschreven begon SteDoCo goed aan de wedstrijd. Hoog baltempo, defensie tot tegen de middenlijn, baas op het middenveld en aanvallend werd de defensie van Ajax onder druk gezet. Tot zover geen problemen te verwachten en zeker niet toen Bryan Jongeneel in de 5eminuut vanuit een vrije trap de 0-1 op het scorebord zette. Daaropvolgend kreeg SteDoCo meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden maar in de 1e helft werd het 2e doelpunt vanuit verschillende kansen niet gemaakt. Zo schoot Jesse Wielinga keihard over vanaf de 16 meter. Vanaf omstreeks de 25e minuut had SteDoCo echter niet het lef om collectief vooruit te blijven spelen. Hierdoor ging de ploeg op twee gedachten hinken en leek het vanaf de zijlijn vaak meer een debat tussen spelers over de speelwijze dan dat collectief ten strijde werd getrokken. De speler die overigens goed in de wedstrijd zat was Medhanie Habtemarian die verdedigend prima stond en aanvallend ook een enkele keer de achterlijn kon halen.

Vanaf de 25e minuut kwam Ajax beter in de wedstrijd maar uit de verschillende kansen werd niet gescoord. Ook omdat Mark Smith zijn ploeg met enkele reddingen op voorsprong hield. Ajax trok de wedstrijd meer en meer naar zich toe, met name ook vanaf het moment dat trainer Yuri Rose in de 34e minuut oud-prof Mitchell Burgzorg inbracht. Deze wissel bracht iets extra’s in de ploeg van de Amstersdammers. Met als resultaat in de 45e minuut toen Ajaxied Ricardo Fransberg de diepte in werd gestuurd en de gelijkmaker maakte. Na dit doelpunt floot scheidrechter Schaper voor de rust.

Na de rust werd het spel van SteDoCo er zeker niet beter op. De wedstrijd werd door Ajax gedomineerd en dat leidde tot de nodige irritaties binnen de ploeg uit Hoornaar. In de 70e minuut was het Benjamin van Wanrooij die geïrriteerd een (kleine) overtreding maakte maar wel direct rood kreeg voorgeschoteld. Een te zware straf in mijn beleving, na bestudering van de wedstrijdbeelden was geel de juiste straf geweest. Niettemin moest SteDoCo met 10 man verder. En wonderbaarlijk kwam SteDoCo op gelijke hoogte. In de 73e minuut onderschepte de ijverige Vincent Verheul een te korte terugspeelbal en tikte die onder de uitkomende Ajax-keeper door. 2-2 met daarop volgend voor dezelfde Verheul, na goed voorbereidend werk van Joran Schröder, de gelegenheid om de 2-3 te maken. Met links schoot hij echter de bal naast de rechter doelpaal.

Voor trainer Gijs Zwaan was dit het sein om in de 75e minuut een driedubbele wissel toe te passen. De verdienstelijk spelende Verheul werd o.a. gewisseld, Jesse van Bezooijen, Rensy Barradas en Jeroen Sterrenburg werden ingebracht. De gehoopte verbetering van het veldspel leverden deze wissels echter niet op. SteDoCo bleef achter de feiten aanlopen waarbij Ajax in alle opzichten de betere ploeg bleef. Met als resultaat dat de Amsterdammers in de laatste 10 minuten via Kenneth Misa-Danso en Sonny Pronk scoorden en daardoor uitliepen naar 4-2. Een overwinning waar niet veel op af te dingen viel. Voor SteDoCo de terugreis zonder punten.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys op het programma. Een pittige tegenstander die vanuit een goed collectief verslagen moet worden. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.