Stan Haanstra van VV Staphorst heeft vertrouwen in zijn ploeg

0
724

Vandaag spreken wij met Stan Haanstra, aanvaller van VV Staphorst. Haanstra heeft de jeugdopleiding van FC Groningen en Achilles 1894 doorlopen. Sinds 2018 maakt hij onderdeel uit van de selectie van VV Staphorst. Dit seizoen zijn de ‘Staphorster boeren’ wisselend begonnen in de derde divisie. Toch heeft Haanstra vertrouwen in zijn ploeg. “Als je het mij vraagt gaat het dit seizoen wel goed komen met ons!”.

Stan Haanstra is 25 jaar en komt uit Assen. “Ik ben op 05-11-1997 geboren te Assen, werk momenteel bij Seven Stars als Recruiter/Accountmanager en woon in Zwolle. Verder voetbal ik bij VV Staphorst in het eerste en zijn mijn hobby’s met vrienden afspreken, padel en voetbal.” 

Carrière
Haanstra begon op vijfjarige leeftijd met voetballen in de jeugd van Achilles 1894. “Hier heb ik in totaal vier jaar gevoetbald totdat ik naar de jeugd van FC Groningen ging. Ik heb de volledige jeugdopleiding van FC Groningen doorlopen van de D2 t/m A1. In mijn laatste jaar als A-junior heb ik in februari 2016 ervoor gekozen om terug te keren naar mijn oude club Achilles 1894. Voornaamste reden was dat ik het plezier in voetbal was kwijtgeraakt. Achilles 1894 speelde op dat moment in de hoofdklasse C Zondag en ik had hier de mogelijkheid om met vrienden te voetballen en zo het plezier weer terug te vinden. Dat jaar waren we helaas gedegradeerd naar de eerste klasse om het jaar erop vervolgens met een grote voorsprong weer te promoveren naar de hoofdklasse.”

Daarna had Haanstra nog twee jaar met Achilles 1894 in de hoofdklasse gevoetbald. “In het eerste jaar werden we tweede en hadden we nog nacompetitie gespeeld voor promotie naar de derde divisie. Helaas konden wij geen promotie afdwingen via de nacompetitie.” 

Het jaar erop kwam VV Staphorst aankloppen bij Haanstra met de vraag of de aanvaller het seizoen erop bij hun wilde voetballen. “VV Staphorst was er erg vroeg bij met de vraag. Na een aantal goede en fijne gesprekken heb ik besloten om de overstap te maken naar VV Staphorst in de zomer van 2018. Inmiddels voetbal ik er nu vier jaar.”

Prestaties
Met Achilles 1894 was Haanstra gepromoveerd van de eerste klasse naar de hoofdklasse. “Dat is wel een prestatie in mijn carrière. Zeker doordat ik dat jaar ook topscoorder van de eerste klasse was geworden met 26 goals. Het eerste jaar hoofdklasse op zondag was ik ook topscorer geworden met 21 goals en hadden we nacompetitie voor promotie naar de derde divisie afgedwongen. Helaas hadden we net niet gehaald door met penalty’s te verliezen van Halsteren. Het eerste seizoen bij Staphorst hadden wij wel promotie kunnen afdwingen naar de derde divisie. Het seizoen was helaas door corona eerder geëindigd, maar we stonden wel dik bovenaan. Dat jaar waren we zonder dat we echt kampioen zijn geworden, wel gepromoveerd. Tenslotte nog afgelopen jaar. Ik had met Staphorst een mooi seizoen gedraaid in de derde divisie. Dat jaar heb ik mede door hun twintig goals gemaakt, wat voor mij toch ook een hoogtepunt is.”

VV Staphorst
Volgens Haanstra is VV Staphorst een club die gelijkenis heeft met zijn oude club Achilles 1894. “Ik vind binding met de club heel belangrijk. Achilles en Staphorst lijken qua clubs echt op elkaar qua warmte en toeschouwers. De keuze om deze stap te maken was dan ook vrij simpel.”

Momenteel staat de aanvaller samen met VV Staphorst op de tiende plek in de derde divisie. “Het is een wisselend seizoen waarin we niet goed zijn begonnen. We hebben helaas last gehad van veel blessures en twee langdurige blessures (kruisbanden). De laatste vijf wedstrijden (tien uit vijf) zijn we weer op de weg naar boven en hebben we ook weer meer keuzes. Na de winterstop willen we ons zo snel mogelijk veilig spelen en kijken of we wellicht nog iets leuks kunnen bereiken met deze ploeg. Als je het mij vraagt gaat het dit seizoen wel goed komen met ons!”

Wij wensen Stan Haanstra veel succes dit seizoen!

Klik op VV Staphorst voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Staphorst voor meer informatie over de club.