Spits Gino Dix speelt ook dit seizoen bij MEC´07

0
186
MEC'07_Spits_foto

Het geweldige seizoen van de topscorer van MEC´07 bleef niet onopgemerkt bij clubs uit hogere competities. Ondanks een aantal aanlokkelijke aanbiedingen blijft de topscorer van MEC’07 de club trouw. ¨Van het geld werd ik niet meer gelukkig. Ik heb nu andere prioriteiten, zoals mijn familie.¨

De 28-jarige Gino Dix heeft een neusje voor de goal. Naar eigen zeggen houdt hij het aantal doelpunten op dit niveau niet meer bij: ¨Laat het er een stuk of 26, 27 zijn.̈ Daarmee is hij verantwoordelijk voor de helft van alle doelpunten die gemaakt zijn door het eerste van MEC’07, die na de degradatie van 2 seizoenen geleden nu net naast een plekje om promotie grijpte.

Dix speelde tot vorig jaar nog bij KFC De Kempen, dat uitkomt in de derde divisie van België. ¨Ik heb het daar erg naar mijn zin gehad en ik had daar ook een goed contract. Maar op een gegeven moment begon er toch iets aan me te knagen. Ik moest namelijk drie keer per week die kant op om te trainen en met een drukke baan ernaast hield ik weinig tijd meer over voor de kinderen. Toen ben ik gaan kijken naar clubs dichter bij huis. Mijn ouders komen uit Eck en Wiel en ik woonde toen nog in Tiel, ondertussen in Wamel. Daarnaast kende ik de trainer, Leonard Refualu, al uit mijn tijd bij Theole. Dat is ondertussen al tien jaar geleden, maar die klik tussen ons was toen al zo goed, dat ik eigenlijk geen moment heb getwijfeld om bij MEC’07 te komen voetballen. Hij was een grote factor in mijn keuze, je weet in ieder geval dat er een goede man voor de groep staat.¨

De planning was in eerste instantie om na één jaar bij MEC’07, naar SVW Gorinchem te verkassen, dat aankomend seizoen in de tweede klasse uitkomt. Dit plan is nu van de baan, omdat Dix voor een aangename verrassing kwam te staan: ¨Ik en mijn vriendin zijn in verwachting van ons derde kindje. Toen ik in België speelde merkte ik al, dat ik mezelf voorbij liep door mijn drukke leven. Mijn oudste wordt binnenkort vijf, de jongste vier en dan krijg ik er straks nog een derde bij. Ik wil dat allemaal niet missen.¨ Toen bekend werd dat Dix het aanbod van SVW naast zich neer zou leggen, hebben een aantal clubs uit verschillende competities zich gemeld voor de spits: ¨Van clubs uit de tweede klasse tot clubs uit de tweede divisie, ik heb heel wat aanbiedingen gehad. Maar mijn keuze voor MEC’07 stond al vast.¨

Naast zijn carrière als voetballer, heeft Dix ook zijn eigen metselbedrijf. ¨In de bouw ben je de hele dag natuurlijk al aan het trekken en sleuren. Dat vergt een boel energie. Als je dan ´s avonds op de training ook nog een topprestatie moet leveren, wordt dat soms moeilijk. Bij MEC’07 kan ik het iets rustiger aandoen en ik merk dat dat me heel veel rust geeft op persoonlijk vlak.¨

Sinds Dix bij MEC’07 speelt, heeft het team een paar mooie sportieve successen behaald. Zo heeft MEC’07 1 voor het eerst in de geschiedenis van de club de laatste 32 van de beker bereikt. ¨Onderweg hebben we gelijk gespeeld tegen de kampioen van de vierde klasse, RKTVC 1, hebben we derdeklasser Vlijmense Boys 1 uitgeschakeld en uiteindelijk zelf door hoofdklasser Nuenen uitgeschakeld. Dat laat zien dat ons team potentie heeft. Komend seizoen moeten we echter tegen de lager geklasseerden ook onze potentie laten zien, dan weet ik zeker dat we weer een succesvol seizoen tegemoet gaan.¨

Klik op SV MEC’07 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SV MEC’07 voor meer informatie over de club