Spirit weet weer niet te scoren tegen Berkel

0
    125

Net als in de laatste competitiewedstrijd tegen Deltasport speelde Spirit afgelopen zaterdag tegen cvv Berkel met 0-0 gelijk. In de vriendschappelijke wedstrijd in Berkel en Rodenrijs wisten beide ploegen niet het net te vinden.

De weersomstandigheden maakte het spelen erg moeilijk. De gevallen regen maakte het veld zwaar en met de flinke (zij) wind moest goed rekening gehouden worden met het spelen van de bal. Al met al creëerden beide ploegen kansen. Toch werden de doelmannen niet echt in problemen gebracht. Misschien moesten zij het meeste werk verzetten bij het stoppen van een penalty. Na een kwartier spelen dook Max van Herk de goede hoek in en aan het begin van de 2e helft stopte zijn collega van Berkel de strafschop van Stefan Bitter. Naast een aantal kleine ingrepen zagen ze verder diverse pogingen over of naast het doel gaan.

Spirit speelde door de afwezigheid van een aantal spelers met een gewijzigde formatie. Met name de verdediging was geheel anders dan gewend. Stefan Bitter en Sander Kalkman vormden het centrum en Ingmar Burema en Anton de Koning waren de Ouderkerkse backs. Anton de Koning liet weer eens de vorm van vorig seizoen zien. Zijn snelheid, scherpte en vechtlust waren een lust voor het oog van de, ook bij deze wedstrijd, meegereisde supporters. De blessuregevoelige verdediger was dan ook blij weer een hele wedstrijd te mogen en kunnen spelen.

In de 2e helft maakte Tjerk de Kogel weer zijn rentree in de hoofdmacht van Spirit. Na blessureleed kreeg de jonge aanvaller met de grote concurrentie te maken doordat bijna iedereen weer fit raakte. Met zijn invalbeurt solliciteerde hij weer naar een plekje bij het eerste team. Hij was de Berkelse verdedigers vaak de baas, maar zag zijn voorzetten niet beantwoord.

Ondanks het bloedeloze gelijke spel kon trainer Richard van Cappellen terugkijken op een nuttige oefensessie. ‘Verschillende jongens hebben weer eens minuten kunnen maken en we hebben kunnen spelen op een veld met omstandigheden, die we volgende week in Strijen mogelijk ook kunnen verwachten.’

Klik hier voor meer informatie over Spirit.

Voor een ander artikel over de Spirit, klik hier.