Spirit verliest in slotfase door gegeven penalty

0
    108

Er is dit weekend weer veel gebeurd in de 2klasse D. Neptunus-Schiebroek pakt de eerste plaats weer over van Nieuwenhoorn, dat de derby bij Hellevoetsluis met 2-1 verloor. Sparta won met 3-2 van SVS, dat na 7 minuten al met 0-2 voorstond. DCV moet uitkijken dat het in hun jubileumjaar niet met lege handen blijft staan. Het verloor thuis met 1-2 van Strijen. Onderin pakte Zuidland wéér 3 punten en CWO vergeet afstand te nemen van de degradatiegrens door met 2-2 gelijk te spelen tegen hekkensluiter SSS.

En Spirit? Spirit liep na een goede reeks tegen een ongelukkige nederlaag aan. In de slotfase kreeg Vitesse Delft een penalty waaruit het enige doelpunt van de wedstrijd viel.
    Spirit speelde, met name de eerste helft, een goede wedstrijd en creëerde een aantal kansen om zelf de score te openen. Zo gingen Sander Kalkman en Timme van Hof na een kwartier spelen, met 1 Vitesse Delft speler voor hun, op het doel af. De verdediger kreeg de bal helaas niet bij zijn teamgenoot. Vlak voor rust kreeg Spirit nog een grote kans. Timme van Hof werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Het veelbelovend vervolg deed niet meer ter zaken. Ook de thuisploeg kwam in de 1ehelft een aantal keren gevaarlijk in de buurt van het Ouderkerkse doel.

In de 2helft veranderde het spelbeeld en was het voornamelijk Vitesse Delft dat veel te vinden was op de helft van Spirit. Uiteindelijk was de enigszins makkelijk gegeven penalty doorslaggevend over de uitslag van de wedstrijd. Vitesse Delft maakte dankbaar gebruik en zette de 1-0 op het scorebord. Door deze nederlaag zakte Spirit naar de 6plaats. Volgende week gaat Spirit op bezoek bij SVS.