Spirit Heer en Meester in uitduel tegen CWO

0
    117

Spirit heeft het uitduel bij CWO met 0-4 gewonnen. Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de Ouderkerkers de regie in handen. Het begon voortvarend toen Kevin Kriek in de 4e minuut de 0-1 inkopte. Even daarvoor had Giorgio Getrouw ook de voorsprong op zijn schoen. Voor bijna leeg doel zag hij zijn inzet nog net geblokt.

De thuisploeg, dat de laatste weken goed op dreef was, kwam er niet aan te pas. Spirit had zijn zaken achterin in orde en kon rustig denken aan het opzetten van aanvallen. Na ruim 20 minuten verdubbelde Ingmar Burema de voorsprong. Nog voor rust kopte Giorgio Getrouw de 0-3 op het scorebord.

Ook in de 2e helft hoefde de ploeg niet te vrezen van de Vlaardingers. Op halve kracht werd de wedstrijd uitgespeeld. Invaller Tjerk de Kogel bepaalde nog de eindstand op 0-4.

De vreugde van de overwinning werd na afloop versterkt bij het horen van de overige uitslagen. Concurrent Sparta ging onverwachts thuis met 1-3 onderuit tegen Charlois. Spirit pakt daardoor de koppositie in de 2e klasse D en ook automatisch de 1e plaats in de periode. Zowel Spirit als Sparta moeten nog 1 (inhaal)wedstrijd spelen. Spirit leidt met 1 punt en pakt volgende week bij winst de 1e periode titel. Zaterdag wordt er op Kinderdijk gespeeld tegen De Zwerver.

Bron: V.V. Spirit