Spektakel bij Woezik tegen Oirschot Vooruit

0
122

Woezik was vooraf een totaal onbekende tegenstander voor Oirschot Vooruit. Het had de eerste 2 wedstrijden met klinkende cijfers gewonnen en ook vandaag zou het een groot deel van de wedstrijd voetballend de betere zijn. Toch was Oirschot Vooruit onverzettelijk en had de absolute wil om deze wedstrijd niet te verliezen, waar het in slaagde het.

Meteen na de aftrap was er een kansje voor Woezik maar die inzet werd door Menno Kuulkers gered. Uit de opgezette aanval van Oirschot Vooruit die daar op volgde kwam de bal via Joris Swaanen weer bij Dorus van de Wal. Van een meter of 20 poeierde hij de bal naast. Zo bleef het spel op en neer gaan. Woezik deed er daarna nog een schepje bovenop, zo ook in de 24e minuut, waar ze via Bram Meeuwis en Koen Van Heerebeek de bal aan de rechterkant kregen. Dorus van de Wal had zichzelf daar goed gepositioneerd en de  0-1 binnen tikt.

Na de rust was er aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. In de 8e minuut na de rust gaf Max van Kollenburg een mooie steekpass op Fons Meeuwis. Die passeerde op snelheid verdediger Joep van de Vondevoort van Woezik en kon recht op de keeper af. Van de Vondevoort schoffelde hem echter van achteren onderuit en moest met rood van het veld vertrekken. De toegekende vrije trap belandde echter in de handen van de keeper. Fons Meeuwis schoot vervolgens nog een keer net naast op aangeven van Dorus van de Wal.  Daarna kwam hij net een teenlengte te kort om een voorzet van Alex van Overdijk binnen te tikken.

Met een man méér probeerde Oirschot Vooruit duidelijk vanuit de counter Woezik pijn te doen. Woezik bleef op haar beurt met 10 man de aanval zoeken. Woezik kreeg 2 penalty’s binnen één minuut! Eerst kon Job van Gestel alleen met een overtreding binnen de eigen 16 meter een speler van Woezik afhouden van een scoringskans. Ook hij moest met rood vertrekken, waardoor beide ploegen met 10 man stonden. De penalty werd door keeper Menno Kuulkers tot corner getikt. Uit deze corner ging vevolgens Koos Gloudemans in de fout. Wederom een penalty voor Woezik was het gevolg. Deze penalty werd door Patrick Heesakkers binnen geschoten, 1-1.

Kort hierna kreeg Alex van Overdijk van Oirschot Vooruit zijn tweede gele kaart en kon ook hij dus al gaan douchen. De laatste 10 minuten waren bloedstollend. Beide teams kregen nog wel wat mogelijkheden. Oirschot Vooruit wisselde nog twee keer, Daan Hagemeier kwam voor Fons Meeuwis in het veld en Harm Ketelaars werd gewisseld voor Sjoerd van Straten. De spitsen van Woezik hadden het vizier niet scherp, want er waren kansen genoeg om de punten in eigen huis te houden. Toch wist Oirschot Vooruit vol te houden tot het voor hen bevrijdende eindsignaal.