Spakenburg naar kwartfinale KNVB Beker na winst op Katwijk

0
295
Spakenburg_TOTO_KNVB_Beker

SV Spakenburg heeft zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De Tweede Divisionist versloeg competitiegenoot VV Katwijk na penalty’s.

Spakenburg kwam al voor rust op voorsprong door een doelpunt van spits Floris van der Linden. Katwijk maakte na een uur de stand weer gelijk door een doelpunt van Killian van Mil (1-1). In de reguliere speeltijd werd er vervolgens niet meer gescoord.

Ditzelfde geldt voor de verlenging. Tijdens de strafschoppenserie misten de bezoekers twee keer en Spakenburg faalde niet vanaf 11 meter.

Door de zege staat Spakenburg in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Vanavond zijn er nog twee ploegen die dit ook kunnen doen. FC Twente neemt het in eigen huis op tegen Ajax (18.45 uur), Go Ahead Eagles gaat op bezoek bij ADO Den Haag (21.00 uur).

FC Groningen

Spakenburg versloeg in de eerste ronde competitiegenoot TEC (2-1). In de tweede ronde stuntten de Tweede Divisionist door Eredivisionist FC Groningen in de Euroborg te verslaan (2-3).