Slechte beurt voor RVVH bij RKAVV

0
45

LEIDSCHENDAM – Weer een slechte beurt voor RVVH in een uitwedstrijd. Het verloor de vierde uitwedstrijd op rij na een dramatische eerste helft. Een korte opleving in deel twee bleek niet toereikend om een uiteindelijk forse nederlaag te voorkomen.

Ondanks een eerste grote kans voor Khalid Rahli verliepen de eerste 25 minuten van de wedstrijd desastreus voor de Ridderkerkers. Binnen vier minuten kon Remco Overdevest via de rechterkant de score al openen, 1-0. Nauwelijks tien minuten later was een lange diepe bal van Robin Steffens op Edwin Agyare de basis voor de volgende goal. Agyare ging alleen op keeper Tim Elkhuizen af, die eerst nog redde, maar in de rebound Agyare toch zag scoren, 2-0. Nog binnen de 25 minuten weer een soepel lopende aanval van RKAVV. Overdevest bezorgde vanaf rechts de bal bij Khashayar Saeb die de verre hoek vond, 3-0. Daarna kon RVVH even op adem komen maar tegen de rust moest Elkhuizen toch weer redding brengen op een inzet van Nick Gardenier. Een uiterst effectieve thuisploeg die goed gebruik maakte van de geboden ruimte en drie keer wist te scoren uit vier kansen. Toch kwam RVVH op slag van rust ook aan een goal en werd de ruststand iets dragelijker. Via links bediende Philip Dragon Luis Baldeh Baldeh die zijn man uitkapte en alleen voor keeper Kevin Juliana resoluut scoorde, 3-1.

De goal net voor de rust deed RVVH herboren uit de kleedkamer komen. Binnen vijf minuten vond de ingevallen Brandon Nooitmeer met een mooie combinatie Baldeh Baldeh die weer zijn man passeerde om de bal vervolgende onder de keeper door in het doel te schuiven, 3-2 en RVVH weer terug in de wedstrijd. RVVH ging er weer in geloven en dit gaf hoop in de Ridderkerkse harten. Tot na ruim een uur wederom een diepe bal nu op Peter Cedeno Sandoya een duel met Sven Dijkgraaf opleverde. Dijkgraaf won het sprintduel en speelde de bal met een boog terug op de uitkomende Elkhuizen, waardoor het speeltuig ongelukkigerwijs in het eigen doel belandde, 4-2. Kort hierop werd een goal van de ingevallen Yani Bouras afgekeurd wegens buitenspel en raakte de thuisclub na een cornerbal ook nog eens de paal. RVVH leek rijp voor de sloop, de domper van de vierde tegengoal leek het breekpunt. Nadat Jesse Eggers een lastig schot losliet, waar de keeper moeite mee had, was wederom balverlies op het middenveld de aanleiding voor de 5-2 tien minuten voor tijd. Saeb pikte op en plaatste de bal door naar de rechterkant op Agyare die in de korte hoek binnenschoot. Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld ook al verscheen Baldeh Baldeh nog een keer voor keeper Juliana, die redde. Na amper twee minuten blessuretijd van de goed leidende scheidsrechter L. Baars droop RVVH af met het gevoel bezig te zijn aan een wel heel wisselvallig seizoen.

80. Agyare 5-2

Scheidsrechter L. Baars gaf geel aan Eggers, El Mahjoubi en Lopes (allen RVVH) en Van Gaalen (RKAVV).