SJC wint eerste thuisduel van RKVV Velsen

0
148

Ook het eerste thuisduel in de Hoofdklasse heeft SJC winnend afgesloten. Tegenstander was RKVV Velsen uit Noord-Holland.

Het eerste half uur was van beide kanten wat aftastend waarbij de SJC-verdediging de handen vol had aan de grote en sterke spits van Velsen.
Het was zelfs even schrikken bij een voorzet van rechts die verrassend op de bovenkant van de pal belande. Maar na 30 minuten opende Stef van Zalm knap de score door mooi van rechts naar binnen te trekken en met links uit te halen. Kort daarna was er zelfs de kans op 2 – 0 maar die bal ging naast. De laatste 5 min van de eerste helft zette Velsen wat druk maar kwam niet verder dan wat schoten die voorlangs gingen.

Een kwartier in de tweede helft ontstond er een opstootje na een harde overtreding op Stef van der Zalm, de scheidrechter gaf niet alleen de nr. 8 van Velsen rood maar ook Stef van der Zalm mocht vertrekken. Kort na het inbrengen van Melvin van Stijn voor Levy van Nispen weet Velsen de 1 – 1 op het scorebord te krijgen. Een ogenschijnlijk makkelijk schot belandt achter de onfortuinlijke Bjorn Heggarty. Maar gelukkig hoefde de SJC-supporters niet lang te treuren een tweetal minuten later brengt Nigel Hardenberg de 2 -1 op het scorebord met een prachtig afstandsschot. Met het inbrengen van Wesley Haasnoot in de 78e minuut wordt SJC sterker en sterker. In Blessuretijd weet Melvin van Stijn zijn goede invalbeurt te bekronen met de 3 -1. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen HBS uit Den Haag op het programma waar SJC zijn gedeelde koppositie gaat verdedigen!

SJC – RKVV Velsen 3-1 (1-0)

Tekst: S.J.C.