SC Welberg verliest ook laatste bekerwedstrijd tegen VV Klundert

0
302

Voor SC Welberg stond afgelopen zaterdag de laatste poulewedstrijd van het districtsbekertoernooi. Veel stond er niet meer op het spel aangezien de bekerduels tegen Kogelvangers en Tholense Boys al eindigde in een nederlaag. De laatste bekerwedstrijd tegen VV Klundert, wederom een hoog aangeschreven derdeklasser, werd wederom een zware wedstrijd.

Op het kunstgrasveld op Sportpark Molenvliet in Klundert trad Welberg afgelopen zaterdag aan tegen Klundert. Voor Klundert stond er in de laatste poulewedstrijd nog wat op het spel, bij winst kon die ploeg richting de volgende ronde van het districtsbekertoernooi. Ondanks dat Klundert een niveau hoger speelt kwam Sc Welberg brutaal uit de startblokken. Al na twee minuten voetballen werd Djerrel Bax op rechts diep gestuurd, de aanvaller omspeelde zijn tegenstander waardoor Bax alleen op de keeper af kon lopen. Bax probeert de keeper te omspelen maar die grijpt de bal goed weg. Een grote kans op de openingstreffer, die helaas geen doelpunt oplevert. Niet veel later is het Kane Brands die op links doorkomt en zijn schot vanaf rand strafschopgebied net naast ziet gaan.

Welberg dat in de openingsfase de bovenliggende partij is, komt na 6 minuten voetballen toch op achterstand. Terwijl Welberg vanuit de achterhoede probeert op te bouwen onderschept Klundert halverwege op de helft de bal en straft dit gelijk af door de openingstreffer op het scorebord te zetten, 1-0. Ondanks de vroege achterstand blijft Welberg het eerste kwartier goed weerstand bieden, al moet het na 13 minuten al noodgedwongen wisselen. Mike Grondmann moet met een blessure het veld verlaten. Niet lang na het wisselmoment komt Klundert op 2-0 via een hoekschop die wordt binnengekopt. Kort voor de drinkpauze komt Klundert ook nog op 3-0 via een vrije trap die wordt binnengekopt door een van de kopsterke spelers van Klundert.

Na de drinkpauze lijkt Welberg het even compleet kwijt te zijn. Klundert proeft dat er een grote uitslag mogelijk is en doet er alles aan om in korte tijd veel doelpunten te scoren, helaas voor Welberg met succes. Op het half uur komt Klundert op 4-0. Na een uitgespeelde aanval valt de bal via de binnenkant van de paal binnen. Vrijwel direct na de 4e treffer ligt ook de 5e in het doelnet. Een prachtig afstandsschot vanaf 20 meter beland hoog in de rechterkruising van het doel. Het mooiste doelpunt van de middag voor de thuisploeg. Voor rust komt Klundert nog tweemaal tot scoren waardoor Welberg met een pijnlijke 7-0 ruststand de kleedkamer opzoekt.

In de tweede helft vertoont zich hetzelfde spelbeeld. Klundert heeft het meeste balbezit, en Welberg wordt veel teruggedrongen op eigen helft. De wedstrijd is voor rust al beslist en dat is ook te merken aan beide ploegen in de tweede helft. Klundert komt gedurende de tweede helft nog viermaal tot scoren toe, waarmee de uitslag op 11-0 uitkomt. Een pijnlijke nederlaag voor Sc Welberg, al moet gezegd worden dat Klundert een selectie heeft die dit seizoen voor de prijzen in de 3e klasse zal gaan meestrijden. Dit niveauverschil was bijna de gehele wedstrijd duidelijk zichtbaar.

Bron: SC Welberg