0
422
SC Gastel 1

SC Gastel startte met de volgende 11 namen: Coert Doomen, Dennis Buijs, Sven Damen, Mats Helmons, Bart Aarssen, Davey Forster, Wesley Kotta, Finn van Huuksloot, Robin Tak, Joris Hellemons en Bas van Oers.

SC Gastel startte scherp en fel aan de wedstrijd. In de 1e minuut kreeg Gastel al een enorme kans. Na een onderschepping van Bas en een bal in de ruimte van Robin op Bart, was het Bart met de perfecte eindpass op Bas die de bal helaas net naast tikte. De toon was gezet en Gastel bleef jagen op de snelle voorsprong. In de 4e minuut was het Bas die oog in oog miste voor de keeper. Uit de corner die erna kwam was het Joris die de bal vrij kon binnenkoppen (1-0). Gastel bleef doordrukken, maar kreeg ook uit het niets een grote kans tegen. Uit de vrijetrap van NVS kopte Joris de bal de verkeerde richting op, waardoor de buitenspeler schuin voor de goal net naast schoot. SC Gastel was gewaarschuwd.

In de 9e minuut was het weer raak. Bart geeft vanaf rechts een bal achter de verdediging op Bas. Bas kopt de bal naar Robin, die de bal doortikt en Bas 1 op 1 koel blijft (2-0). Hierna zakte de hoge druk eventjes weg, en maakte Coert nog een belangrijke redding. In de 19e minuut was het weer raak voor Gastel. Een bal van Bart op Robin achter de verdediging, Robin met een lage voorzet en Bas die de bal rustig kon binnentikken (3-0). Gelijk na de aftrap kreeg Gastel weer een enorme kans. Finn speelt Bas in de 16 meter in. Bas haalt de bal onder z’n voet door en legde de bal terug op Bart, die helaas net over schoot. In de 32e minuut was het een combinatie tussen Bas en Robin, en Bas die oog in oog met de keeper niet faalde en voor de (4-0) zorgde. Uit die goal raakt de keeper op het oog ernstig geblesseerd, waardoor de wedstrijd een tijdje onderbroken was.

De keeper werd vervangen door een veldspeler en Gastel bleef doorjagen naar meer doelpunten. In de 36e minuut was het Bas die een afgeslagen voorzet gelijk uit de lucht rustig binnenschoot (5-0). NVS was het helemaal kwijt en kon niet meer doen dan tegenhouden. In de 40e minuut was het Joris, die vrij gemakkelijk door de verdediging dribbelde en 1 op 1 miste. Uit de rebound was het Finn die vrij kon inschieten (6-0). Gelijk na de aftrap veroverde Gastel de bal. Finn werd ingespeeld en gaf een lage voorzet op Sven, die de bal vrij kon binnentikken (7-0).

SC Gastel ging met een goed gevoel rusten. De doelstellingen werden nog eens aangehaald en de spelers werden weer scherp gezet. Na rust veranderde het spelbeeld niet. Gastel had veelvuldig de bal en NVS was alleen maar aan het tegenhouden. In de 55e minuut werd Jorren weggestuurd en omspeelde de keeper, helaas net te hard waardoor hij niet meer kon afwerken. Het spel werd wat slordiger, maar alsnog domineerde Gastel. In de 68e minuut werd Harm vrij ingespeeld en kon zo vanaf rechts de 16 meter in dribbelen. Harm gaf een lage voorzet op Matthijs, die de bal recht op de keeper schoot. In de 70e minuut een mooie aanval van Gastel over meerdere schijven met als eindstation Matthijs, die de bal hard net naast schoot. In de 77e minuut gaf Harm een bal achter de verdediging op Joris. Joris kwam schuin voor de goal en legde de bal af op Koen. De eerste aanname was niet helemaal goed, waardoor Koen niet kon schieten, maar wel Bart vrij kon spelen op links. Bart kwam ingelopen, maar helaas ging zijn schot net naast. In de 79e minuut was het een snelle inworp van Harm op Matthijs. De verdediging stond nog te slapen, Matthijs stond helemaal vrij schuin voor de goal en legde de bal af op Joris die de bal overschoot. In de 86e minuut viel dan toch nog een treffer. Sven geeft een lange bal op Matthijs, die de bal over de uitkomende keeper lift (8-0).

SC Gastel kan terugkijken op een geslaagde middag, met als kanttekening dat de uitslag nog veel hoger had uit moeten vallen.

Na afloop werden Tom, Ricardo en Jurgen (helaas afwezig) nog in het zonnetje gezet, aangezien ze onlangs vader geworden zijn.

Aanstaande zondag speelt SC Gastel de laatste bekerwedstrijd thuis om 14:30 tegen HSC’28 uit Heerle.

Klik op SC Gastel voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SC Gastel voor meer informatie over de club.