Ruben Agostinho geniet van waardering bij Wieldrecht

Ruben Agostinho (23) is bezig aan zijn tweede seizoen bij Wieldrecht. Zijn eerste seizoen duurde net als voor iedereen slechts drie beker- en vier competitieduels, maar inmiddels is Agostinho niet meer weg te denken uit het team van coach Pippy Pruymboom.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

DORDRECHT – Agostinho kan uit de voeten als back of als controlerende middenvelder. Zijn grootste kwaliteiten zijn dat hij altijd negentig minuten blijft gaan, zijn duelkracht en zijn vriendelijke en positieve uitstraling op en naast het veld. Het leverde hem al snel de bijnaam ‘Kanté’ op, een verwijzing naar de populaire middenvelder van Champions League-winnaar Chelsea en het nationale team van Frankrijk, waarmee hij in 2018 wereldkampioen werd. ,,Haha ja, het klopt dat eigenlijk iedereen mij zo noemt. Ik vind niet dat ik echt op Kanté lijk, maar ik vind het wel een leuke bijnaam. Als ik met iemand praat is het vaak gewoon Ruben, maar tijdens trainingen en in wedstrijden is Kanté vaak handiger. We hebben namelijk ook nog een Ruben Post in ons team zitten, die het hartstikke goed doet op het middenveld en regelmatig scoort. Als je twee spelers met dezelfde naam in een team hebt, moet je een beetje creatief zijn. Wie er het eerste mee kwam? Dat weet ik eigenlijk niet eens meer. Het ontstond gewoon een keer tijdens een dolletje op de training en dan neemt de rest het al snel over.”

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Linkerflank

De in Krispijn woonachtige Agostinho begon met voetballen bij DFC, maar maakte in de C’tjes de overstap naar ASWH. ,,Daar heb ik een hele mooie tijd gehad, al moest ik natuurlijk wel drie keer per week naar Hendrik-Ido-Ambacht. Soms kon ik met iemand meerijden, maar meestal ging ik daar op de fiets heen. Dan was je al lekker warm als je daar aankwam. Ik heb daar in het tweede gespeeld en nog een paar keer op de bank gezeten bij het eerste, maar helaas nooit mijn debuut gemaakt daar. In 2019 verhuisde ik met mijn trainer Gokan Akgoz mee naar FC IJsselmonde, dat in de zondag tweede klasse speelde. Dat was het seizoen dat in maart 2020 werd stilgelegd toen corona begon. Toen heb ik besloten om weer lekker in Dordrecht te gaan voetballen en kwam ik bij Wieldrecht terecht, waar ik het nu al anderhalf jaar goed naar mijn zin heb. We spelen in een mooie competitie met veel leuke tegenstanders. De bekerwedstrijd tegen Oranje Wit, met veel publiek langs de lijn, vond ik ook erg leuk. Die hadden we echt moeten winnen, maar helaas verloren we na strafschoppen. Sinds die wedstrijd sta ik op de linkerflank, maar het maakt mij niet zoveel uit, als ik maar speel. Jeremy de Lijster is onze enige linkspoot, dus dan krijg je dat.”

Agostinho is geliefd bij de trainers en zijn medespelers van Wieldrecht, dat het opnieuw uitstekend doet in de 2e Klasse F. De ploeg van Pruymboom won op 20 november de eerste periodetitel, maar kwam die dag zelf niet in actie vanwege enkele coronabesmettingen. ,,We hadden die dag natuurlijk liever zelf op het veld gestaan bij De Zwerver om daar een feestje te vieren, maar nu hebben we er maar een feestje van gemaakt in onze groepsapp.”

Kort na de periodetitel werd het seizoen opnieuw stilgelegd, omdat het niet mogelijk was om ’s avonds te trainen. ,,Enorm zonde natuurlijk, zeker omdat wij in een heerlijke flow zaten als team. We hebben in december nog wel twee oefenwedstrijden gespeeld, maar daar haal je niet echt plezier uit. Laten we hopen dat we in januari gewoon weer lekker aan de slag kunnen. Positief blijven en hopen op het beste, meer kunnen we niet doen.”

Voor meer artikelen over VV Wieldrecht klik hier.
Voor meer informatie over VV Wieldrecht klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Matchgekte Maandag nacompetitie ronde één

In onze gloednieuwe rubriek Matchgekte Maandag besteden wij aandacht aan de grootste, gekste en meest bijzondere uitslagen uit de...

Robin van Persie toernooi bij VDL Maasluis

Afgelopen week was weer het jaarlijkse toernooi bij VDL Maasluis dat wordt georganiseerd door Robin van Persie. Tijdens het...

Meisjesteams AVC Aardenburg-Sluis actief op Brabant Girls Cup Rosmalen

Dat de Aardenburgse Voetbalclub een bloeiende jeugdafdeling heeft, is de volgers van het zeeuwsvlaamse voetbal wel al opgevallen. Ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.