Rolf Dijk wil handhaven in de vierde divisie met vv Buitenpost

Vandaag spreken wij met Rolf Dijk, aanvaller bij vv Buitenpost. De aanvaller heeft de gehele jeugd van vv Oerterp doorlopen en heeft zelfs op het hoogste amateurniveau gevoetbald. Sinds 2017 speelt Dijk bij vv Buitenpost en hoopt zich te handhaven in de vierde divisie B. 

Rolf Dijk is 29 jaar en aanvaller bij vv Buitenpost, uitkomend in de vierde divisie B Zaterdag. Hiernaast ben ik ook op recreatief vlak op vele sportgebieden bezig. Zo ben ik vaak aan het wielrennen, tennis ik regelmatig en ben ik wel eens aan het darten. In het dagelijks leven sta ik als groepsleerkracht voor een groep zeven/acht.”

Carrière
Al van jongs af aan is Dijk te vinden op de voetbalvelden. “Om zelf te voetballen, bij mijn broers te kijken of het team van mijn vader aan te moedigen. Een familie voorzien met het voetbal DNA. Zodra ik het kon ben ik ook bij de plaatselijke voetbalvereniging ingeschreven.”

Die plaatselijke voetbalvereniging was vv Oerterp. “Daar heb ik ook alle jeugdteams doorlopen. In de B-junioren ben ik ook een seizoen actief geweest bij futsal Heerenveen. In dat jaar, toen ook mijn vader en oom trainer waren geworden van mijn team, ben ik als voetballer gegroeid. Hiervoor deed ik altijd wel leuk mee, maar vanaf dit moment begon ik beter te voetballen.”

Na één seizoen bij het eerste van vv Oerterp kwam er ook interesse vanuit een andere club. “Dat was ONS Sneek, die wilde mij graag erbij hebben. Ik heb er toen bewust voor gekozen om nog een jaartje te rijpen in het seniorenvoetbal bij Oerterp. Na een goed half jaar was het voor mij duidelijk dat ik klaar was voor een niveau hoger.” De stap naar de topklasse bij ONS Sneek is natuurlijk erg groot. Dijk moest hier dan ook aan wennen. “Het spelen met grote namen en bijna alleen maar spelers met een BVO verleden, gaf mij wel druk mee om in het niveau mee te gaan. Dit was niet altijd makkelijk en daarom speelde ik ook wel wedstrijden in het tweede.”

In zowel het eerste als het tweede jaar bij ONS Sneek was de aanvaller niet altijd een basisspeler. “Dat deed mij besluiten om naar een andere club te gaan. Ik heb toen de keuze gemaakt om naar Harkemase Boys te verkassen. Hier had ik zeker geen spijt van. Ik heb een geweldige eerste seizoen gehad. Nagenoeg bijna alles gespeeld als basisspeler en soms als wisselspeler en we werden dan ook kampioen.”

Na dat seizoen kwam er een nieuwe trainer. “Mijn speeltijd was nihil en ik voelde me niet serieus genomen. Ik besloot toen om terug te keren naar vv Oerterp. Hier werden we in de derde klasse kampioen, speelde ik negen wedstrijden en scoorde acht keer. Ik had al snel aangegeven niet te zullen blijven, maar mocht na beraad van de spelersgroep wel meedoen. Buitenpost nam al snel contact op en zij hadden ambitie! Op basis hiervan ben ik naar Buitenpost gegaan en met resultaat. We werden het eerste seizoen kampioen, één van mijn beste jaren als voetballer, en promoveerden naar de hoofdklasse. Mijn derde kampioenschap op rij. Sindsdien spelen we in deze klasse, hier en daar geholpen door corona.”

Hoogte- en dieptepunten
Voor de aanvaller was het basisdebuut bij ONS Sneek tegen IJsselmeervogels een hoogtepunt. “In eerste instantie zou ik op de bank beginnen, wat een teleurstelling was. Dit kwam doordat een andere buitenspeler geschorst was, maar de trainer maakte een andere keus. In de warming-up raakte een speler geblesseerd waardoor ik me snel moest klaar maken. Vervolgens maakte ik de 0-1, 0-2 en uiteindelijk gaf ik de assist op de 1-4. Een wedstrijd om nooit te vergeten!” In het kampioensduel van Buitenpost maakte Dijk ook een hattrick. “Zeker ook een hoogtepunt!”

“Bij Harkemase Boys kon ik de beslissende laatste wedstrijd niet spelen door een blessure. Ondanks dat, was het een topseizoen en was ik natuurlijk blij met het kampioenschap. Mijn dieptepunt was ook bij Harkemase Boys. Het eerste half jaar van mijn tweede seizoen werd mijn plezier flink op de proef gesteld. Daarnaast ook natuurlijk de corona periode waardoor ik een flink aantal wedstrijd niet heb kunnen spelen op de leeftijd waarop je in het voetbal vaak leuk mee kunt doen!”

vv Buitenpost
Zodra bekend was dat Dijk Harkemase Boys zou verlaten, is er contact geweest met vv Buitenpost. “Zowel de trainer als TC hadden duidelijk vertrouwen in mij en ze spraken de ambitie ook duidelijk uit. Daardoor leek dit een goede keus.”

Dit seizoen heeft vv Buitenpost een jonge spelersgroep door wat aanpassingen in de selectie. “Dit zorgde ervoor dat we aan elkaar moesten wennen en door vakanties waren we aan het begin nog niet in optimale vorm. Inmiddels raken we steeds beter aan elkaar gewend en weten we weer wat we aan elkaar hebben. Voetballend zijn we niet de beste ploeg, maar het collectief zal er (bijna) altijd staan. We scoren moeilijk maar krijgen ook weinig tegen waardoor we momenteel achtste staan in de competitie.”

Dijk hoopt dit seizoen zoveel mogelijk te kunnen spelen en te kunnen bijdragen met doelpunten en assists. Daarnaast hoopt hij ook blessurevrij te blijven. Allemaal om uiteindelijk de doelstelling te behalen van Buitenpost, namelijk handhaven. “Op dit moment lijkt het erg goed, maar we blijven realistisch en gaan niet naast onze schoenen lopen, dat past niet bij ons. Al moeten we niet te veel respect en ontzag hebben voor sommige clubs waar we tegen spelen, maar dat zit misschien toch wat meer in de aard van ons Friezen.”

Wij wensen Rolf Dijk veel succes dit seizoen!

Klik op vv Buitenpost voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Buitenpost voor meer informatie over de club. 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.