Robin Janssen wil goede vorm met De Treffers doorzetten

0
425

Robin Janssen speelt inmiddels al zijn vijftiende seizoen bij De Treffers. De middenvelder heeft veel beleefd met de club, van kampioenschappen tot de overwinning tegen RKC Waalwijk in de KNVB beker dit seizoen. Dit seizoen is De Treffers in een goede vorm. “Ik wil dit zo lang mogelijk volhouden en we moeten dit hoge niveau ook steeds blijven eisen van elkaar.”

Robin Janssen is 35 jaar, samenwonend en werkt bij de KNVB. “Hier zet ik mij in voor het Passend Voetbal, oftewel voetballen voor mensen met een beperking.”

Carrière
Op vierjarige leeftijd begon Janssen met voetballen bij SV Milsbeek. “Ik heb van mijn tiende t/m mijn twaalfde bij De Treffers in de D’tjes gespeeld. In die periode trainde ik ook al mee bij VVV-Venlo en maakte ik definitief de overstap op mijn twaalfde.” Bij VVV-Venlo heeft hij de jeugdopleiding doorlopen en mocht hij ook zijn debuut maken bij ‘The Good Old’. Uiteindelijk heeft Janssen drie seizoenen in het eerste van VVV-Venlo gespeeld. Nadat VVV-Venlo promoveerde naar de Eredivisie in 2007, was er geen uitzicht meer voor speelminuten voor de middenvelder. “Ik heb tot mijn 21e bij VVV-Venlo gespeeld en ben toen overgestapt naar De Treffers. Dit is nu mijn vijftiende seizoen bij de club.”

Hoogtepunten
Janssen heeft een mooi carrière en speelt al lange tijd bij De Treffers. In zijn carrière heeft hij dan ook veel hoogtepunten beleefd. “Samen met VVV-Venlo ben ik gepromoveerd naar de Eredivisie in het seizoen 2006-2007. Ik heb dat seizoen één wedstrijd mee mogen doen, dus kunnen niet echt spreken van een grote inbreng, haha! Wel is het natuurlijk geweldig om deze promotie mee te hebben gemaakt. Daarnaast ben ik ook kampioen geworden met De Treffers in 2009-2010. Destijds speelden we toen hoofdklasse C. Ook heb ik de Districtsbeker Oost gewonnen in 2013, ben ik gepromoveerd met De Treffers naar de tweede divisie in 2016-2017 en is het winnen tegen Veendam, Telstar en RKC in de beker zeker ook een hoogtepunt!”

375 wedstrijden
De middenvelder voetbalt al een tijdje in het eerste van De Treffers. “Het record aantal seizoenen is gehaald door Jasper Zuidwijk, namelijk negentien seizoenen. Ik verwacht zelf dat ik dat helaas niet meer ga halen. Ik heb begin dit seizoen wel de 350 wedstrijden aangetikt. Het zou mooi zijn als ik dit jaar de 375 wedstrijden haal en daarnaast uiteraard het hoogst haalbare met het team halen dit seizoen. Het is een kwalitatief goede groep en hier moeten we echt het maximale uit halen.”

Seizoen 2022-2023
Momenteel staat Janssen met De Treffers op de derde plek in de tweede divisie. “We doen het best goed, maar alles staat wel heel dicht bij elkaar. Het niveauverschil is sowieso klein. Vorig seizoen speelden we ons op het laatste moment veilig, maar aan het begin van dit seizoen verrasten we eigenlijk iedereen met vijf overwinningen uit de eerste vijf wedstrijden.”

Vorig seizoen had De Treffers ook een hele goede eerste periode, maar zakte het na de corona stop compleet in. Dit jaar is de basis grotendeels hetzelfde gebleven. “Daaraan zijn een aantal goede versterkingen toegevoegd. Tevens hebben we een nieuwe trainer die veel van ons verwacht en de lat iedere training hoger legt. Dit werpt nu zijn vruchten af! We zijn nu precies op de helft en staan derde met vier punten achterstand van de nummer één. Ik wil dit zo lang mogelijk volhouden en we moeten dit hoge niveau ook steeds blijven eisen van elkaar. Als we dit doen, dan kan het een mooi jaar worden. We moeten daar ook in geloven, maar als we dit niet doen, dan eindigen we in de middenmoot.”

Foto gemaakt door: Jan Peters

Klik op De Treffers voor de laatste artikelen over de club.
Klik op De Treffers voor meer informatie over de club.