De Schutters

De Schutters speelt dit jaar met Jorre Broeren op het middenveld. Broeren begon op zijn zevende bij SC Gastel en heeft hier tot de O17-1 gespeeld. Daarna vertrok Broeren naar De Schutters. In 2014 mocht hij op zijn 17zijn debuut maken in het eerste, maar Broeren bemachtigde een seizoen later pas een basisplaats als back. Het seizoen daarna kwam hij eindelijk terecht op zijn eigen positie in de basis; het middenveld.

Zo speelt Broeren al zes seizoenen bij het eerste van De Schutters, echter heeft hij nog niet veel kunnen spelen dit seizoen. “Door een knieblessure die me al sinds juli van voetballen afhoudt heb ik nog geen wedstrijd gespeeld dit jaar. Hiervan wil ik zo snel mogelijk herstellen. Zolang ik niet kan spelen laat ik me graag zien langs de kant en zorg ik dat de rest van de niet geselecteerde, geschorste en geblesseerde spelers net als ik gewoon elke week komen kijken zodat we een hecht team blijven.”

De Schutters is goed begonnen aan het nieuwe seizoen en staat op het moment zesde. Toch hoopt Broeren nog hoger te eindigen. “Ik wil graag in de top vijf terechtkomen, zodra het afronden beter gaat ben ik ervan overtuigd dat we nog maar weinig gaan verliezen. Wat hopelijk resulteert in een plekje bovenin aan het einde van de rit. Verder komt Rimboe op mij over als het sterkste team in de competitie en heeft, mede door het grote aantal nieuwe spelers, de grootste kans om kampioen te worden.”

Afgelopen weekend speelde De Schutters gelijk tegen SDO’63 in een doelpuntloze wedstrijd.
“Deze wedstrijd geeft een goed beeld van de groei die wij als team hebben doorgemaakt onder de nieuwe trainer Johan Sulkers. Vorig seizoen verloren we dit soort wedstrijden makkelijk en nu kon het allebei de kanten opvallen. De verdediging staat sterk wat resulteert in het houden van de nul. Er wordt voor elkaar gewerkt, maar het benutten van de kansen mist nog. Daarom is 0-0 wel een terechte uitslag.”

Iedere week wordt er bij De Schutters, na het behalen van minimaal één punt, een man of the match aangezewen en deze week was het Dennis Beerendonk. “Dennis speelde eigenlijk zoals altijd een degelijke wedstrijd en leidde de verdediging goed, waardoor we de nul konden houden. Daarom vind ik het ook terecht dat hij uitgeroepen is tot man of the match.”

De Schutters mag de volgende wedstrijd op bezoek komen bij Aardenburg. Volgens Broeren gaat de Schutters deze wedstrijd met 0-2 winnen. “Nummer elf Aardenburg komt op mij over als een instabiele ploeg. Ze hebben net zoals ons moeite met scoren en gezien de uitslagen beschikken ze niet over een goede defensie. Ze hebben afgelopen weekend 1-1 gespeeld tegen Corn Boys, waar wij op onze beurt 1-0 van hebben gewonnen. Om die reden gepaard met de goede seizoenstart denk ik dat we met 0-2 moeten kunnen winnen.”

Meer informatie over de schutters vind u terug op hun website.
Lees hier ook een ander artikel uit de voorbeschouwing over Danny Lauwen van Unitas’30.