NIVO-Sparta

NIVO-Sparta is zeer actief op de onlinekanalen. Iemand die daar een zeer groot aandeel in heeft is creatieveling Jan van Maren. Van Maren onderhoudt de facebook (NIVO-Sparta, NIVO-Sparta 5 en de supportersvereniging van NIVO-Sparta) en het youtube-kanaal van de club met veel plezier en enthousiasme. Daarnaast is hij ook nog eens leider bij het vrienden elftal van NIVO-Sparta 5.

Jan van Maren (63) is al ongeveer 20 jaar betrokken bij NIVO-Sparta en houdt samen met veel andere vrijwilligers de club draaiende. “Ik vind dat als je lid bent van een club je ook iets moet doen voor de vereniging, zo is dat mij ook met de paplepel ingegoten. Een goed voorbeeld hiervan is onze clubfotograaf Marco Oomen. Hij begon met het maken van een paar foto’s, omdat het hem gevraagd werd en zodoende is dat een beetje uit de hand gelopen. Naast Marco zijn er natuurlijk veel meer vrijwilligers die dag en nacht klaar staan voor de club en het zou leuk zijn als er meer vrijwilligers bijkomen. Niet dat zij dag en nacht er moeten staan, maar alle kleine beetjes helpen en er is altijd wat te doen bij NIVO-Sparta.”

Het leukste aan het werk dat hij doet bij NIVO-Sparta vindt van Maren het plezier en het enthousiasme wat hij terugziet. “Het is onwijs leuk samenwerken met de andere vrijwilligers en het werkt ook hartstikke goed. Daarnaast is het ook fantastisch om terug te zien wat we bereiken met bijvoorbeeld de unieke bezoekers. Zo hebben we 3000/3500 unieke bezoekers als we een item plaatsen en dat geeft je ook wel een goed gevoel. Er zijn veel leuke items die wij mogen maken zoals het Sinterklaasfeest, het kampioensfeest en ieder jaar worden we ook meegevraagd op trainingskamp in Spanje. Dan schieten Tom Metz en ik prachtige items voor NIVO-Sparta TV.”

Van Maren houdt niet van halfbakken werk en dat zie je ook terug in de kwaliteit van zijn items. “Als er een evenement is maak ik die altijd netjes aan op facebook, zorg ik ervoor dat alles klopt en dan pas ben ik tevreden. Ook probeer ik alles in dezelfde stijl te doen zodat het altijd bij NIVO-Sparta past. Maar ook hier werken we samen aan, met andere personen zoals Marco Oomen, Giovanni Romano, Tom Metz en Gerrit van Leeuwen die allen overigens goud waard zijn.”

Sinds kort is N.I.V.O.-Live in de wereld geroepen, waarmee nog meer vrijwilligers aangetrokken moeten worden. “N.I.V.O.-Live is een organisatie binnen de club die de gehele vrijwilligerstak in kaart brengt. Zodat we weten wat er al gedaan wordt, wie wat doet en wat de mogelijkheden zijn. Zo hopen we meerdere vrijwilligers te trekken. Je hoeft echt niet zo veel te doen als Marco Oomen bijvoorbeeld, want het kan al het kleinste dingetje zijn. Je moet het vooral doen, omdat je het leuk vind!”

Naast het fantastische werk dat de vrijwilligers leveren bij NIVO-Sparta hebben we natuurlijk ook nog het eerste elftal. Zij spelen eerstvolgende wedstrijd tegen SVL en ook van Maren deed een voorspelling. “Er zijn veel steunpilaren uit het elftal geblesseerd, maar ik denk dat ze op de goede weg terug zijn en gok daarom op een 2-2 uitslag.”

Wij raden het ook zeker aan om even een kijkje te nemen op de facebook-pagina van NIVO Sparta 5.
Lees hier het vorige artikel over club van de week: NIVO-Sparta met Hans van den Biggelaar