RCD JO19-1 Kampioen 2e klasse.

0
170

Woensdag 30 mei is RCD JO19-1 kampioen geworden in de 2e klasse na een overwinning op Streefkerk JO19-1.

Na een wat mindere start van het seizoen haalde RCD de concurrenten in op het laatste moment. Na een 9-0 overwinning op Pelikaan, moest woensdag alleen maar gewonnen worden.Rijsoord 19-1 en Groot-Ammers JO19-1 hadden hetzelfde aantal punten bij winst van RCD, maar het doelpuntensaldo van RCD JO19-1 was beter.

De scheidsrechter floot voor het begin van de druk bezochte wedstrijd en binnen 1 minuut lag de bal in het doel van Streefkerk 1 door een doelpunt van Joppe de Geus. Noah Zwang zette de stand iets later op 2-0. Streefkerk maakte het nog even spannend door een doelpunt te maken, maar daarna tikte Lars Pieters de 3-1 en de 4-1 in het doel.

In de rust werd er gebeld door Rijsoord wat de stand was, het was voor hun afwachten wat er verder ging gebeuren bij RCD, maar dat RCD de wedstrijd niet weg ging geven bleek al snel na de start van de 2e helft. Lorenzo Ras maakte de 5-1, Wesley Schrauwen schreef de 6-1 op zijn naam en aanvoerder Jimmy van Bree schreef het laatste doelpunt op zijn naam.

Na het fluitsignaal klonk er vuurwerk, waren er fakkels en de champagne spoot in het rond. Veel van deze jongens hebben de selectie de afgelopen weken bijgestaan door in te springen bij wedstrijden, hierdoor werden soms 2 wedstrijden in 1 weekend gespeeld.

Dit kampioenschap is de bekroning op het harde werk van dit vriendenteam.