RBC vier maal trefzeker tegen Mierlo Hout

0
57

ROOSENDAAL RBC heeft net als vorige week tegen MASV vier treffers weten te maken. Nu werd Mierlo Hout met 4-0 van het veld gestuurd. Door de overwinning stijgt RBC naar plek drie en is het gat met koploper UDI’19 naar vijf punten geslonken en met nummer twee Groene Ster naar vier punten.

Bij RBC begonnen dezelfde elf spelers als afgelopen weekend in Arnhem. Van Mierlo Hout was bekend dat ze vooral aanvallend wilden voetballen. Dat leverde in het begin van de competitie grote nederlagen op. Naarmate de competitie vorderde kwamen die uitslagen steeds dichter bij elkaar en was er een grote- en een kleine overwinning. Voetballen deed Mierlo Hout ook de gehele wedstrijd, maar dat RBC al zes duels (inclusief het oefenduel tegen Kloetinge 0-2 winst) de nul weet te houden is niet voor niets. Inmiddels weet de voorhoede ook te scoren, waardoor de samenwerking optimaal is.

De eerste mogelijkheid was nog voor de bezoekers uit Oost-Brabant met een kopbal die net over ging vanuit een corner, maar de eerste kans van RBC was meteen raak. Perry Bierkens mocht opbouwen ver op de tweede helft van Mierlo Hout, vond Jens Wirix die de inlopende Moustafa Mohammad wist te bereiken. Die twijfelde geen moment en liet de bal in de verre hoek bollen. Voor rust werd het ook nog 2-0 toen Jelte Pal weggestuurd werd door Gino Stolk. Alleen voor de keeper kon hij de bal met een schuiver in de verre hoek krijgen, 2-0.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Mierlo Hout mocht de bal hebben, tot men gevaarlijk dreigde te worden en dan greep RBC in. Vlak na rust had RBC al op 3-0 kunnen komen, toen Jens Wirix net te laat was om de bal binnen te koppen. Even later was het Stolk die wel succes had. Mohammad kwam naar binnen gedribbeld, werd vastgehouden maar kreeg de bal alsnog bij Stolk. Ook Stolk zag de verre hoek en duwde de bal met een droge knal er in, 3-0.

Het slotakkoord was voor Jens Wirix. De ingevallen Dennis Haazer – die na enkele goede invalbeurten ook nu weer met een sterk optreden op de deur klopt – wist met een mooie beweging op de zijlijn zijn directe tegenstander het bos in te sturen, om daarna gelijk met een indraaiende boogbal Jens Wirix vrij voor de keeper te zetten. Die benutte het goede voorbereidende werk door de 4-0 aan te tekenen.

Door de overwinning stijgt RBC naar plek drie en het gelijkspel van UDI’19 (3-3 tegen SV Venray) en van Groene Ster (0-0 tegen MASV) betekent dat het gat naar de top van de competitie nog vijf en vier punten bedraagt. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Volgende week komt RBC in actie in het districtsbekertoernooi. In de eerste ronde treft het Sleeuwijk, dat in de Zaterdag Derde Klasse speelt. Die week erop speelt RBC de derby tegen Dongen op zaterdagavond in Dongen om 19:00 uur.

RBC – Mierlo Hout 4-0 (2-0)

Opstelling RBC: Angelo Mathilda; Glaucio Ventura Tiago (Cas van den Broek), Perry Bierkens (c), Aart Veldhof (Vincent van Hoof), Jordi Ewanena; Marwin Reuvers (Sander Wirix), Rhomar Boudzra, Jens Wirix; Jelte Pal (Dennis Haazer), Gino Stolk (Yassine Mejres), Moustafa Mohammad

Scoreverloop: 11′ Moustafa Mohammad 1-0; 30′ Jelte Pal 2-0; 55′ Gino Stolk 3-0; 86′ Jens Wirix 4-0

Scheidsrechter: T. van Pelt