RBC pakt eenvoudig winst in poule na overwinning op MOC’17

0
384
MOC-RBC_2-5

RBC en MOC’17 waren al geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker en alleen prestige stond nog op het menu. Een échte wedstrijd was het de eerste acht minuten, daarna nam de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel de regie over en drukte de club uit Bergen op Zoom terug de zestien in. Daar kwam het lange tijd niet meer uit. Pas na de 0-4 voorsprong liet RBC de teugels wat vieren en kon de thuisploeg ook twee keer scoren. Het werd uiteindelijk 2-5.

Bij RBC begon Matthias Deleij in het doel. Achterin waren er basisplekken voor Assim Said, Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago en Jordi Ewanena. Op het middenveld kreeg Rhomar Boudzra een basisplek toebedeeld en zijn mede teamgenoten in de middenlinie waren Sander Wirix en Jens Wirix. Voorin stond Tom de Bonte, geflankeerd door Anwar Tarfit en Moustafa Mohammad.

MOC’17 kon RBC een kleine tien minuten bijhouden, maar trok zich daarna terug. De Roosendalers kwamen regelmatig dwars door het centrum en kregen ook enkele goede kansen. Zo waren Mohammad, De Bonte en Jens Wirix dichtbij. Die laatste wist vlak daarna, na een een-twee met broer Sander, bijna de score te openen, maar zijn puntertje knalde tegen de paal terug het veld in. Said wist uit de tweede lijn verrassend met links uit te halen, maar oud RBC-keeper Owen Braeckmans wist ook deze inzet te pareren. RBC kwam uiteindelijk wel op voorsprong via een frommelgoal. Een corner van Mohammad kwam via Ventura Tiago en De Bonte bij Jens Wirix terecht die raak schoot.

Na de openingstreffer ging het snel. Een lange pass van Ewanena was bestemd voor Jens Wirix, maar voordat de bal bij RBC’s 15 terecht kwam kopte een verdediger van de thuisploeg terug op de keeper, tenminste dat dacht hij. Het leverde RBC’s tweede treffer op. Daarna mocht Mohammad nog aanleggen voor de rust na een charge op Said vanaf de strafschopstip. Hij faalde niet, 0-3.

Net na rust gooide RBC het duel definitief in het slot. Sander Wirix zette druk op de defensie na een doeltrap, ontfutselde de bal en schoot simpel raak. De Bonte was nog dichtbij de vijfde Roosendaalse treffer, maar na een goede voorzet van Ewanena werd zijn kopbal geschampt door een verdediger waarna de bal over de achterlijn ging. Na deze laatste kans was RBC klaar met de wedstrijd. MOC’17 kon daardoor ook weer aan voetballen denken. Pootje haken van Ewanena leverde een strafschop voor de club uit Bergen op Zoom. “Ik raakte hem niet, dat gaf de speler ook toe,” zo liet Ewanena na afloop weten. De bal ging desondanks wel op de stip. Deleij zat er heel dichtbij, maar moest deze keer wel capituleren, waar hij bij Unitas’30 nog een strafschop stopte. De ingevallen Emile Linkers bracht de stand na een snelle aanval door het centrum naar 1-5. Het slotstuk was voor de thuisploeg die er uiteindelijk 2-5 van maakte. Na afloop spraken we even kort met Van Hoof, die terugkomt van een achillespeesblessure. “Ik heb deze week voluit mee kunnen trainen en heb er geen reactie op gehad,” zo liet de linksbenige centrumverdediger weten. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

Aankomend weekend gaat het écht gebeuren voor de mannen van Klippel. Dan komt RBC in actie in de eerste competitiewedstrijd tegen VOAB. Daar hebben de oranjehemden een negatief verleden mee. Twee jaar terug was RBC dichtbij het kampioenschap in de Tweede Klasse. Na een grote reeks overwinningen was het moment daar om koploper VOAB te onttronen. Het was één van de meest bizarre wedstrijd ooit in het amateurvoetbal voor RBC. De ploeg van toenmalig hoofdtrainer Ruud Pennings reeg de kansen aaneen, maar het doel werd slechts eenmaal gevonden. Alleen Tayeb Lakbir wist voor rust tot scoren te komen. VOAB maakte er vier, waarvan de goal van Casper van Beers van grote afstand in de winkelhaak de toen aanwezige RBC’ers nog steeds de bibbers geeft.

MOC’17 – RBC 2-5 (0-3)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens (Vincent van Hoof), Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena; Rhomar Boudzra (Anass el Gamali), Sander Wirix (Randy Elst), Jens Wirix; Anwar Tarift (Jay-Jay Meierdres), Tom de Bonte (Emile Linkers), Moustafa Mohammad

Scoreverloop: Jens Wirix 0-1; eigen doelpunt teg. 0-2; Moustafa Mohammad 0-3; Sander Wirix 0-4; teg. 1-4; Emile Linkers 1-5; teg. 2-5

Scheidsrechter: J.H. Tempelaar

Bron: RBC Voetbal

Klik op RBC Roosendaal voor de laatste artikelen over de club.