0
263
rwb-waalwijk-ssc-55

RWB startte het tweede gedeelte van de competitie met een gelijk spel tegen SSC’55. Door winst van SCO en RFC wordt het gat met de koplopers zodanig groot dat RWB zich moet richten op het behalen van een periodetitel.

SSC’55 kwam na 4 minuten speeltijd in een zetel te zitten in de derby die ging tussen RWB en SSC’55. Uit een corner schampte bij de eerste paal de bal de kruin van Boyd de Jong waardoor de bal over keeper Björn van den Bersselaar in de verre bovenhoek terecht kwam. Door deze vroege 0-1 kon SSC’55 achterover gaan leunen en het initiatief over laten aan RWB.

Waar RWB deze competitie vaak gemakkelijk scoort lukte dit tegen SSC’55 deze middag lange tijd niet. Dit had alles te maken met keeper Marc Schoenmaker die uitgroeide tot de beste man van SSC’55, want kansen kreeg RWB wel degelijk. Na de rust ontstond lange tijd hetzelfde spelbeeld waarbij SSC’55 niet alleen leunde op zijn keeper maar ook hulp vond bij de lat en de paal. Met het verstrijken van de tijd nam het vertrouwen van SSC’55 toe en bleef het knokken om te proberen de winst eruit te slepen.

Het harde werken en in geloof blijven houden van Owen Kogels bezorgde RWB uiteindelijk toch nog het dik verdiende puntje. Na een aantal keren keeper Marc Schoenmaker op zijn weg gevonden te hebben liet hij hem net voor tijd kansloos bij een diagonaal schot vanaf links. De kogel van Owen Kogels belandde in de verre kruising en zorgde voor opluchting bij de Rood Wit Blauwen, want helemaal geen punt overhouden aan deze wedstrijd was echt onterecht geweest.

Volgende week, 11 februari 2023, speelt RWB in Dongen uit tegen Olympia’60.

Klik op RWB voor de laatste artikelen over de club.