Paul van Oosten voor de derde maal bij Dubbeldam aan de slag

Paul van Oosten is niet de man die zichzelf op de borst slaat. Hij heeft in het trainersvak vanaf 1986 alles meegemaakt. Hij telt drie kampioenschappen en twaalf periodetitels. Nu is hij gevraagd om op 13 augustus voor de derde keer bij Dubbeldam aan de slag te gaan.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021DORDRECHT – Voor Van Oosten liep het seizoen nog even door omdat hij met de reserves van Oranje Wit volstrekt onverwacht kampioen werd en daarom mag spelen voor het algeheel landskampioenschap voor reserve-elftallen. Paul van Oosten zit dus 36 jaar in het trainersvak. Hij dacht nadat bij TOGB zijn contract afliep, hij eindelijk eens een sabbatical kon nemen, maar toen kwam Oranje Wit weer eens op zijn pad. Hij was er eerder hoofdtrainer en had de JO19-1 onder zijn hoede. Nu hadden zijn plaatsgenoten het tweede elftal in de aanbieding dat verrassend kampioen werd. ,,Heel bijzonder, denk ik omdat ik eerder ook met het eerste elftal van Oranje Wit, in 2002, kampioen van de tweede klasse ben geweest. Het jaar daarna speelden wij nacompetitie richting hoofdklasse. Dat hebben wij toen net niet gehaald.” De hoofdklasse was destijds het hoogste amateurniveau van Nederland. Daarna werkte hij even bij GJS en vervolgens bij Heinenoord.

Jeugdspelers

Opeens dus weer bij Oranje Wit en Van Oosten hoefde daar eigenlijk nooit meer weg. Tot in december Dubbeldam hem belde. Zij zochten een trainer voor hun zaterdagteam. ,,Ik kon eigenlijk geen nee zeggen. Ik ken de club en de mensen, want ik ben er in twee periodes al tien jaar trainer geweest. Ik heb ja gezegd en ga straks in de vierde klasse aan de slag. Ik ken de groep deels, want er staan wat oudere jongens in die ik in mijn tweede periode bij Dubbeldam ook al had. Een handvol ouderen gaat gelukkig nog door en er komen wat goede jongens van het tweede zondagteam over. Aan mij is gevraagd om aan nieuw jonger zaterdagteam bij Dubbeldam te gaan werken. Ik hou daar wel van. Ik wil spelers en een team graag beter maken. Maar ik realiseer mij dat Dubbeldam een zondagbolwerk blijft. Ik heb in die tien jaar niet meegemaakt dat goede jeugdspelers voor Dubbeldam op zaterdag kozen. Nu is het een andere tijd, dus ben ik voor de toekomst heel benieuwd. Zoals bekend zijn er in West I en West II op lager niveau bijna geen zondagcompetities meer.” Dat fenomeen begint zelfs ook in Brabant al door te druppelen. Niet voor niets wordt vanaf het seizoen ’23-’24 weer een vijfde klasse aan het zaterdagvoetbal geplakt.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

De nu 60-jarige docent lichamelijke oefening kwam in 2001 in Dordrecht wonen. ..Ik heb een heerlijk vak. Ik ga dagelijks met kinderen om.” Hij begon in 1986 bij Rijnsburgse Boys als jeugdtrainer en werd later tweede trainer. In 1992 haalde hij het hoogste diploma, TCI, en werd voor het eerst zelfstandig hoofdtrainer bij Aalsmeer.

Klik op Dubbeldam voor de laatste artikelen over de vereniging.
Klik op Dubbeldam voor meer informatie over de vereniging.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.