Papendrecht lijdt eerste nederlaag

0
177
vv-papendrecht-roda-boys

Op een zonovergoten Slobbengors heeft Papendrecht de eerste nederlaag moeten slikken. Roda Boys/Bommelerwaard was met 0-1 te sterk. Het eerste deel van de wedstrijd had Papendrecht het overwicht tegen de fysiek sterke bezoekers.

Beide ploegen creëerden weinig tot niets. Het hobbelige veld was daar mede schuldig aan. Een kopbal over het doel uit een corner was de beste kans voor Roda Boys. Een rollertje na een prima actie van Jay Luciano was dat voor Papendrecht.

Na de rust was Roda Boys de betere ploeg. Een schot van de uitstekend spellende Toby Tan ging net voorlangs het doel van Papendrecht-doelman Roy Rijntjes. De grootste kans voor Papendrecht ontstond uit een vrije bal van jubilaris Jarden van Ek. De linksbuiten speelde zijn 100e wedstrijd in het eerste van VV Papendrecht. Zijn scherp aangesneden bal viel voor de voeten van Jillroy Ruiz die hard uithaalde maar Rob de Groot kon redding brengen. De rebound was voor Jay Luciano maar zijn inzet verdween naast het doel. Uit de daaropvolgende corner pikte Job van der Werff de bal op waarna hij met een prima solo het strafschopgebied inging. Zijn verwoestende schot scheerde langs de kruising. Ook Roda Boys/Bommelerwaard liet zich regelmatig zien. Diverse schietkansen van de rand van de zestien verdwenen echter allemaal ver naast of over.

De wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende, kreeg die toch. In de 77e minuut belandde een voorzet van de rechterkant tussen keeper Roy Rijntjes en het centrale verdedigingsduo van Papendrecht. Via de kluts viel de bal voor een aanvaller van de gasten die de bal simpel binnen kon lopen. Papendrecht ging het laatste kwartier op zoek naar de gelijkmaker. Door een combinatie van onzorgvuldigheid en het slechte veld lukte het de koploper niet om een punt te redden tegen de naaste achtervolger.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Tilroe, Saffignani, Bravenboer, Van Wijk (Stewart), Van Ek, Luciano.

Bron: VV Papendrecht

Klik op VV Papendrecht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Papendrecht voor meer informatie over de club.