Onder de lat met Koen Thoma van vv Dubbeldam

0
110

Koen Thoma maakt een stormachtige ontwikkeling door. De sluitpost koos in zijn eerste jaar in de senioren voor een vriendenteam, dit jaar is hij de vaste keeper van het tweede van vv Dubbeldam zondag. Koen hoopt zijn stijgende lijn door te zetten en binnen een jaar minuten te kunnen maken in de hoofdmacht.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021Koen begint over zijn carrièreverloop. Op vijfjarige leeftijd begon de sluitpost met het spelletje. “Ik ben begonnen bij Oranje Wit in de F13, daarna ben ik van de F10 naar de F3 gegaan en heb ik alle elftallen doorlopen. In de E’tjes belande ik door een geblesseerde keeper in de D2.”  In de C’tjes koos de sluitpost om een stap te maken naar een stadgenoot. “Ik ging naar Dubbeldam en doorliep de B en de A jeugd. Daarna koos ik ervoor om in het vriendenteam zaterdag 8 te gaan en nu speel ik in zondag 2.”

Het tweede van Dubbeldam zondag staat momenteel elfde in de eerste klasse. Het elftal heeft zes punten uit zeven wedstrijden. We vroegen de katachtige naar hoe het seizoen tot nu toe verloopt op persoonlijk vlak. “Het gaat erg goed op persoonlijk vlak. Ik merk dat ik dit jaar het keepen weer goed oppak, doordat ik weer bij de selectie zit en merk dat ik mezelf goed aan het verbeteren ben.” Elke keeper heeft zo zijn kwaliteiten. “Mijn beste vlakken zijn me reflexen en laag in de hoeken, omdat ik niet zo een grote keeper ben.”

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Al vanaf zijn vijfde staat Koen op doel en is hier nooit meer weggegaan. “Ik ben sinds mijn eerste seizoen bij oranje wit al gaan keepen omdat het me gelijk heel erg leuk leek. Dat is nooit meer weg gegaan. Ik vond het altijd leuk dat ik belangrijk was in de wedstrijd wanneer je een goede redding had.” De sluitpost hoopt ook ooit belangrijk te kunnen zijn voor de hoofmacht van vv Dubbeldam. “Ik hoop dat ik binnen een jaar kan debuteren in het eerste van de zondagtak. Over een paar jaar misschien wel vaste keeper van het eerste kan worden.”

Voor meer artikelen over VV Dubbeldam klik hier.
Voor meer informatie over VV Dubbeldam klik hier.