Oefenwinst Papendrecht in dorpsderby

0
332
Papendrecht-Drechtstreek

De laatste jaren wordt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen steevast de wedstrijd tussen Papendrecht en Drechtstreek gespeeld. De dorpsderby vond deze keer op zaterdag 26 augustus plaats op het splinternieuwe kunstgrasveld van sportpark Slobbengors.

Papendrecht schoot uit de startblokken. Binnen een mum van tijd stond het 2-0. De 1-0 kwam op naam van Dani Roodnat die met een kopbal scoorde. De 2-0 was van de teruggekeerde Justin Beemsterboer. Drechtstreek kon er weinig tegenover stellen. Er zat nog niet veel lijn in het spel. Papendrecht kreeg nog de nodige kansen om de score verder op te voeren maar het vizier stond niet op scherp. Het laatste deel van de eerste helft viel letterlijk en figuurlijk in het water. Een enorme hoosbui in combinatie met onweer zorgde ervoor dat de ploegen wat eerder gingen rusten.

Na de pauze werden eerst de laatste minuten van de eerste helft afgewerkt voordat de laatste 45 minuten aanbraken. Drechtstreek had het de tweede helft beter voor elkaar. De rood-zwarten waren minder dominant. Drechtstreek was dicht bij de aansluitingstreffer maar de lat stond in de weg. Tien minuten voor tijd viel de derde treffer van de thuisploeg. Rick Molenaar scoorde met een schot uit een onmogelijke hoek. Ondanks de regen vormde voor Papendrecht de 3-0 zege een prima afsluiting van het oefenprogramma. Over een week begint de poulefase van het bekertoernooi. Op zaterdag 2 september speelt Papendrecht in Dordrecht tegen Oranje Wit.

Klik op VV Papendrecht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Papendrecht voor meer informatie over de club.