NSVV stijgt naar tweede positie na winst op Nieuwdorp

0
126

NSVV schrok de eerste helft van de onverwachte achterstand en zag Nieuwdorp het spel vertragen. In plaatst van de voeten te laten spreken probeerde NSVV eerst de uitslag te beïnvloeden door op de scheidsrechter in te praten. Dit had geen effect, alleen een aantal gele kaarten. Gelukkig heeft NSVV wat geleerd van eerder onnodig puntverlies en werd de achterstand voor de rust al omgebogen. De tweede helft deed NSVV wel uitsluitend waar het goed en is en liep de uitslag op tot een ruime terechte overwinning.

Er was niets aan de hand, tot Martijn de Goffau namens Nieuwdorp een vrije trap mocht nemen links van het strafschopgebied. Zijn schot ging door de muur van NSVV en keeper Nicky van Gelder stond aan de grond genageld. Na de voorsprong ging Nieuwdorp het spel vertragen en trok zich nog verder terug rond het eigen zestienmetergebied. NSVV wist zich even geen raad en ging energie stoppen in verkeerde zaken. Na ruim een half uur mocht Mitchel Louwerens een vrije trap vanaf links nemen. Gedragen door de wind zeilde zijn vrije trap tot ieders verrassing rechtstreeks over de keeper van Nieuwdorp in de kruising. NSVV ging wat beter voetballen en de beste kans was na een voorzet van Mitchel Louwerens vanaf links. Sjoerd Hofstede kwam inlopen en tikte de bal net naast de paal. Op een belangrijk moment net voor rust pakte NSVV toch de voorsprong. Het was een mooi beheerst doelpunt van Lorenzo Pengel. Door een goede aanname was zijn directe tegenstander gezien en de uitkomende keeper werd verschalkt met een lobje.

In de tweede helft was er na een uur spelen een waar flipperkast moment voor het doel van Nieuwdorp. Wonderbaarlijk genoeg ging de bal er niet in. Vijf minuten later was er een mooie aanval van NSVV. Koen Witsiers stuurde Sjoerd Hofstede met een slimme steekbal naar de achterlijn. De voorzet van Sjoerd kon bij de eerste paal net niet binnengetikt worden door Lorenzo Pengel. NSVV kwam nog wel een keer met de schrik vrij, toen een zondagsschot van Cahit Arslanlar op de lat uiteenspatte. De voorsprong werd uiteindelijk naar een veilige marge gebracht. Goed doorgaan van Koen Witsiers zorgde ervoor dat Sjoerd Hofstede met een strak geplaatst schot kon scoren. Een paar minuten later was er weer een goed schot van Sjoerd Hofstede. Dit keer kon de keeper de bal nog keren, maar Michael Ouwens was er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten. De laatste grote kans was voor Levi Vugts. Zijn kopbal ging net over het doel.

Na de wedstrijd bleek de topper in de 2eklasse E tussen Oostkapelle en Terneuzense Boys gewonnen te zijn door Oostkapelle. Hierdoor neemt NSVV de tweede positie over van Terneuzense Boys. Oostkapelle heeft alle wedstrijden in de tweede periode gewonnen en is met nog twee wedstrijden te gaan al winnaar geworden van deze periode. Oostkapelle heeft al elf wedstrijden op rij gewonnen en lijkt onoverwinnelijk geworden. Met vijf punten achterstand is het aan NSVV om druk te houden op Oostkapelle en ook te blijven winnen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Yerseke op het programma. De thuiswedstrijd was een spannende zwaarbevochte overwinning en vooral het aanvalsduo van Yerseke was een constante plaag voor de NSVV-defensie.

Opstelling NSVV: Nicky van Gelder, Yoeron van der Ree (46eLars van der Heiden), Jessy Fortes, Michael Ouwens, Roderick Bekker, Sjoerd Hofstede, Richard Bras (68ePeter Jan Cazander), Jeroen Voshart, Mitchel Louwerens, Lorenzo Pengel (81eLevi Vugts), Koen Witsiers

Ruststand: 2-1
Eindstand: 4-1

Scoreverloop:
18min.           0-1       Martijn de Goffau
32min.           1-1       Mitchel Louwerens
44min.           2-1       Lorenzo Pengel
74min.           3-1       Sjoerd Hofstede
80min.           4-1       Michael Ouwens

Geschreven door: Bas Snijders