NSVV steelt een punt in Oud-Beijerland

0
134

Afgelopen zaterdag reisde NSVV en haar supporters af naar Oud-Beijerland voor de eerste derby van dit nog prille seizoen. NSVV met een goed gevoel na de prima start van de competitie. SHO had wat recht te zetten na de afgetekende 4-0 nederlaag tegen De Jodan Boys.

De dadendrang van SHO bleek direct vanaf de aftrap en resulteerde al in de 5e minuut in een doelpunt. Een voorzet vanaf de rechterflank werd knap ingekopt door SHO aanvaller Tim de Pender. In het eerste half uur bleef SHO de bovenliggende partij. NSVV was slordig in de opbouw, leed veel balverlies en creëerde nauwelijks kansen. Ook SHO ging slordiger voetballen en kwam in die fase niet meer in de buurt van het doel van NSVV. In de 34e minuut verstapte Michael Ouwens zich en moest voortijdig het veld verlaten. Jessy Fortes nam zijn plaats in, in het centrum van de verdediging.

Een schot op doel, uit een afgeslagen corner, van Boyd van Andel werd door een verdediger van SHO met de hand beroerd. De scheidsrechter twijfelde geen ogenblik en legde de bal op de stip. Peter Jan Cazander had geen moeite met deze meevaller en tekende in de 37e minuut zo voor de 1-1, wat tevens de ruststand was.

Beide ploegen stonden ongewijzigd aan de aftrap voor de 2e helft. Naarmate de wedstrijd vorderde werd SHO steeds gevaarlijker. NSVV kwam maar moeizaam aan aanvallen toe. In de 57e minuut was Boyd van Andel toch nog dicht bij een treffer, maar zijn schot ging net voorlangs. NSVV werd steeds verder teruggedrongen en kwam zwaar onder druk te staan. Een niet bestrafte overtreding op Peter Jan Cazander resulteerde in een vrije doortocht van SHO richting keeper Jarmo Hartgers. Met een fraaie redding hield hij echter NSVV in de wedstrijd. Vanaf dat moment groeide hij uit tot een onneembare horde voor SHO.

Bij een spaarzame tegenstoot dwong Davy Snijders de keeper van SHO nog tot een redding, wat tevens het laatste wapenfeit van Davy Snijders was. Een onnodige overtreding ver op de helft van SHO betekende, met nog een kwartier te gaan, een directe rode kaart.

SHO voerde de druk verder op en reeg de kansen aaneen, maar Jarmo Hartgers bleef telkens de ‘sta in de weg’. NSVV was in de slotfase met Cerezo Drenthe nog één keer gevaarlijk. Zijn opmars werd onreglementair gestuit door een SHO verdediger, waarbij NSVV een strafschop zag. De scheidsrechter bestrafte de eerste overtreding die net buiten de zestien was. De vrije trap leverde niets op. Ver in blessuretijd ontsnapte NSVV op miraculeuze wijze nog aan een nederlaag. Eerst een bal op de lat, vervolgens weer een schitterende reflex van Jarmo Hartgers. Met uiteindelijk 10 man heeft NSVV een punt uit het vuur gesleept en was daarmee de morele overwinnaar, met dank aan de keeper.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de amateurs van Sparta om 14.30 uur op het programma.