Heerjansdam toont twee gezichten bij WNC.

0
241

Gehoord in de bestuurskamer tijdens de rust van de wedstrijd WNC – Heerjansdam: ‘we hebben mazzel dat het geen 0-2 of 0-3 is, i.p.v. 0-1’. Dat vonden bestuursleden van de ploeg uit Waardenburg. En daar waren wat anderen aanwezigen het ook wel over eens. En toen de eindstand 2-1 was geworden, was men daar (uiteraard) heel blij mee. Kortom, Heerjansdam toonde twee gezichten.

De start was goed van de Dammers en ze hadden pech toen Youri van Noort (7minuut) van afstand hard tegen de onderkant van de lat schoot. En tot verbazing van iedereen ging de bal via de rug van keeper Arjen Kaasjager het doel weer uit, over de achterlijn. Een minuut later moest keeper Sander Schreuder voor Heerjansdam ingrijpen en tien minuten later nog een keer na een goede vrije trap van Willem-Paul van der Heijden. Daar tussendoor dwong Ronald Ouwens keeper Kaasjager tot een redding en die had even later geluk dat Jelmer Nugteren de bal niet vol raakte (kopbal) na een hoekschop van Mathijn Valster. Even later was de doelman toch geklopt door Mathijn Valster: 0-1, na een pass van Nugteren. Het is dat Heerjansdam daarna in een paar gevallen heel slordig was met de eindpass (terwijl het in kansrijke positie kon komen) want anders had die 0-2 / 0-3 best op het scorebord kunnen (moeten) staan.

Toen na de rust WNC er een schepje bovenop deed, was Heerjansdam direct ‘gezien’. Gideon Emanuels strafte een fout in de opbouw af, 1-1 in de 55minuut en twee minuten later schoot van der Heijden een vrije trap (via de handen van Schreuder) in de bovenhoek: 2-1. WNC was niet van plan dat nog uit handen te geven. En deed dat ook niet, ondanks dat Heerjansdam, met wat meer beleving en  opportunisme, er meer uit had kunnen halen.

Zaterdag 30 november speelt Heerjansdam thuis tegen SVL, aanvang: 14:30 uur.

Meer informatie over Heerjansdam? Klik hier.