Club van de week: RKVV JEKA met Jan van Oosterhout

0
287

Foto: Eén van de eerste teams van RKVV JEKA

Bij RKVV JEKA kon er niemand omheen dat de clubicoon Jan van Oosterhout werd. Jan van Oosterhout was jaren lid bij de vereniging uit Breda. Na zijn voetbalcarrière heeft hij bijna iedere bedenkbare functie bij JEKA uitgevoerd. Nu is hij nog altijd terug te vinden op het complex.


De oude linksbuiten begon op zijn 15emet voetballen, omdat hij door de broeders van zijn school de Mulo op voetbal werd gezet. “Ik was vroeger altijd linksbuiten, want voetballen kon ik niet, maar wel hard rennen en ik had een hard schot. Dat moest ook, want we speelden met zo’n ouderwetse leren bal met veters. Die waren loeizwaar en veel anders dan de ballen die nu gebruikt worden. Het materiaal was niks, noppen die we zelf onder de schoenen moesten draaien, geen verlichting en nog meer. Nu zijn de materialen veel beter geworden.”

Volgens van Oosterhout is niet alleen het materiaal veranderd bij JEKA, maar ook het voetbal. “De balbehandeling die ze nu hebben en de snelheid die ze nu hebben bij het eerste elftal is heel anders. In vergelijking met ons waren wij maar een beetje aan het schoppen. Het was toen harstikke leuk maar gewoon heel anders.”

Bij het eerste komt van Oosterhout nog vaak kijken, maar ook bij zijn kleinzoons die ook actief zijn bij JEKA. “Op zaterdag pak ik de fiets om bij mijn kleinzoons te kijken en op zondag ga ik ook fietsend naar de club om bij het eerste aanwezig te zijn. Ik kan genieten van het spelletje en ik vind het vooral leuk om mijn kleinzoons te zien voetballen.”

Aankomende zondag speelt RKVV JEKA thuis tegen DESK en van Oosterhout weet zeker dat ze gaan winnen. “Het wordt 3-1 voor JEKA ongetwijfeld.”

Jan van Oosterhout, een echte clubicoon die alles heeft gedaan voor zijn club RKVV JEKA.
Wij van de redactie bedanken hem voor zijn medewerking en vinden het echt jammer dat we niet langs konden komen.

Bron foto: RKVV JEKA