Nieuwe vleugel op Willem Tomassen Sportcomplex Hooglanderveen

Het Willem Tomassen Sportcomplex van voetbalvereniging Hooglanderveen is een nieuwe vleugel rijker, met daarin hoogwaardige kleedkamers, een praktijk voor fysiotherapie en ruimte voor maatschappelijke doeleinden. Dankzij tientallen fanatieke bouwers en klussers, veelal vrijwilligers van de club, verliep de bouw een jaar lang gesmeerd en kon dat gebeuren tegen veel minder kosten dan aanvankelijk begroot.

Voorzitter Norbert van Hengstum steekt zijn enthousiasme over de uitbreiding van de accommodatie niet onder stoelen of banken. En terecht ook: het gebouw, zeker vijfhonderd vierkante meter groot, mag er zijn. In precies een jaar is het verrezen; bij aanvang van het huidige seizoen is het in gebruik genomen.

De uitbreiding van de accommodatie was vooral nodig om het tekort aan kleedkamers op de zaterdag op te lossen. Er zijn er vijf bijgekomen, waarvan een grotere luxere voor het eerste elftal. Ook telt de nieuwe vleugel drie kleedruimtes voor scheidsrechters, alle voorzien van mooie doucheruimtes, revalidatiefaciliteiten en behandelkamers van De Fysioclub en de BSO-ruimte van Bzzzonder.

Bij de bouw van het huidige complex in 2005 was al voorgesorteerd op uitbreiding. Architect Van der Zee, die ook nu weer tekende voor het ontwerp, situeerde de accommodatie zo dat er aan beide flanken uitbreidingsmogelijkheden zijn. Een daarvan wordt nu benut, de tweede zou in de toekomst kunnen volgen als er weer een tekort aan kleedkamers ontstaat.

Gele deur
Over kleedkamers gesproken: het is tijd voor een blik in de nieuwe. Van Hengstum: ,,Zal ik je eerst de luxe laten zien? Kijk, alle deuren van de kleedkamers zijn blauw, maar er is één gele. Tegenwoordig geldt op onze club de spreuk: je moet zorgen dat je achter de gele deur komt. Want dan heb je het geschopt tot het eerste elftal”.

Een mooie ruimte met blauwe kuipstoeltjes en daarboven lockers om spullen in op te bergen openbaart zich. Aan een van de muren komt nog een ‘tac wall’, waarop de hoofdtrainer zijn aanvalsplan kan ontvouwen en overbrengen op zijn manschappen. Van Hengstum lachend: ,,Als je dit ziet zou je bijna weer gaan trainen voor het eerste, hè Thijs? Dan is die gele stoel voor jou. Zonder gekheid: wie weet is die wel voor de aanvoerder of de pupil van de week. We gaan het meemaken, het is in elk geval een leuke knipoog in het ontwerp, net als de gele deur”.

Norbert blikt terug op het bouwproces. ,,Een jaar lang is er keihard gewerkt door vele trouwe clubmensen. Van metselen tot timmeren, van schilderen tot klussen: er zijn bergen werk verzet door vrijwilligers. Dat resulteert niet alleen in een goed gebouw, maar ook in forse financiële meevallers. Aannemer Schoonderbeek kon namelijk diverse werkzaamheden van de bouwbegroting schrappen omdat de club die zelf uitvoerde. Meer nog zelfs dan verwacht”.

Van Hengstum: ,,Dankzij de effort van al die clubmensen hebben we de kosten enorm kunnen drukken. Dat was ook zo mooi in de samenwerking met Schoonderbeek. Wat wij zelf konden doen voerden we zelf uit en kon zo van de bouwbegroting. Ik had laatst nog een leuk gesprek met Evert Schoonderbeek en zijn vrouw op de club. Hij vertelde dat hij voor veel clubs had gebouwd, maar dat hij deze zelfwerkzaamheid nog nooit had meegemaakt. Een prachtig compliment voor al die clubmensen die hebben meegewerkt. Die zijn we allemaal enorm dankbaar”.

door Thijs Tomassen

Klik hier voor meer artikelen over Hooglanderveen
Klik hier voor meer informatie over Hooglanderveen

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.