Nick van Prooijen verwacht met Fortuna Be Quick genoeg punten te pakken voor lijfsbehoud

0
428
Nick-Van-Prooijen-Fortuna-Be-Quick

Nick van Prooijen is negentien jaar oud en speelt bij het eerste van Fortuna Be Quick. Bij Be Quick staat van Prooijen momenteel op de een-na laatste plaats. Echter heeft hij er alle vertrouwen in dat ze de aankomende wedstrijden voldoende punten gaan pakken en zo handhaven in de vierde klasse.

Carrièreverloop
Nick van Prooijen begon op zijn achtste met voetballen bij SV Piershil in de F’jes. Dit werd vervolgens SJO Korendijk (fusie voor de jeugd met Piershil, Goudswaard en Nieuw-Beijerland). Hier speelde hij tot de JO17, waarna de fusie werd stopgezet. Er kwam toen een nieuwe fusie met ZBVH uit Zuid-Beijerland, waar van Prooijen één seizoen speelde in de JO19. “Na dat seizoen ben ik teruggekomen naar Piershil. Ik kwam daar in het eerste elftal. Hier speelde ik één seizoen, waarna we fuseerden met Goudswaardse Boys. Deze fusieclub speelt nu onder de naam Fortuna Be Quick. Hier ben ik tot op heden actief.”

Huidig seizoen
Momenteel staat het eerste van Fortuna Be Quick twaalfde in de vierde klasse F. “We staan op dit moment twaalfde in een competitie bestaande uit dertien teams. Er is dus nog een hoop werk aan de winkel om ervoor te zorgen dat we in de vierde klasse blijven. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat we de aankomende wedstrijden genoeg punten kunnen pakken om in de vierde klasse te blijven.”

Hoogte-en dieptepunten
In zijn loopbaan heeft Nick vele mooie, maar ook minder mooie momenten meegemaakt. Zo heeft hij de finale gespeeld van de Hoeksche Waard Bokaal finale in ’s-Gravendeel. “Tijdens de finaledag won ieder team van SJO Korendijk de finale behalve wij. Dit is hierom een zwaar dieptepunt voor mij. Aan dit moment probeer ik zo min mogelijk terug te denken. Ik denk liever aan het kampioenschap dat ik met SJO behaalde in de E’tjes. Na een goed seizoen moesten we tegen de nummer twee. Deze wedstrijd moesten we winnen om bovenaan te blijven staan. We wonnen met 4-2, waardoor we kampioen werden. Dit was één van mijn hoogtepunten in mijn carrière.

Gezelligheid bij Be Quick
Van Prooijen heeft het goed naar zijn zin bij Fortuna Be Quick. Zijn ambities liggen hierom vooralsnog bij Be Quick. “Gezelligheid speelt vooral een grote rol voor mij. We hebben een gezellig team en ik hoop hier vele successen te behalen. Verder wil ik vooral veel plezier houden in het voetbal.”

Klik op Fortuna Be Quick voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Fortuna Be Quick informatie over de club.