Martin Bernhart blijft de dames van VV Dubbeldam coachen

0
130

Martin Bernhart is de 43-jarige trainer van de MO15 bij VV Dubbeldam. Hij begon samen met de meiden in de MO9, maar is samen met zijn ploeg doorgegroeid tot de huidige staat. De chaos heeft plaatsgemaakt voor ontwikkeling, en dat is terug te zien in het spel.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Martin is als achtjarige begonnen met voetballen bij VV Dubbeldam, waar hij nooit meer weg is gegaan bij de club. “Doordat mijn vader op zondag bij de club voetbalde waren we er zelf ook vaak bij en met een groepje vrienden ook heel de dag aan het voetballen. Zelfs als alle wedstrijden afgelopen waren mocht ook de hond lekker achter de bal aanrennen”, zegt de coach. Vanuit de jeugd is hij naar de zondagselectie gegaan, waar hij voornamelijk uitkwam in het tweede elftal. In het huidige seizoen speelt hij af-en-toe nog mee met het derde elftal, maar een vervelende knieblessure houdt Bernhart al een tijd aan de kant.

Beginnende coach
Vanaf september 2016 is hij in functie getreden als trainer bij Dubbeldam. “Toen mijn dochter Lynn na twee proeftrainingen ook echt wilde gaan voetballen was er nog geen team beschikbaar, maar zoals elk begin van het seizoen komen er altijd nog nieuwe leden bij. Toen kon er een team gemaakt worden van vier meiden en vier jongens, maar met een nieuw team was er nog geen trainer. Toen besloten ik en Mano de trainingen op ons te nemen en al snel daarna begon de competitie”, aldus de trainer. De ploeg had een moeizame start tegen goede tegenstanders, maar na vijf wedstrijden konden de eerste drie punten eindelijk op de ranglijst toegevoegd worden. Tegelijkertijd groeide de groep met vijf jongens en zes meiden. Het volgende seizoen kon er zelfs een meidenteam opgesteld worden, ontstaan was de MO9-3. “In de competitie tegen de jongens die er toch wel moeite mee hadden als ze van een meiden team verloren. Dat was leuk”, vertelt Martin.

Chaos
De dames mochten doorschuiven naar de MO11 en doordat ze al heel wat ervaring hadden opgedaan door tegen jongens te voetballen, waren ze fysiek sterker dan de andere tegenstanders. Deze transformatie zorgde ervoor dat er leuk voetbal gespeeld werd in combinatie met veel plezier. “Inmiddels werden we na twee succesvolle seizoenen de MO13, maar omdat er wat geschoven moest worden, moesten we helaas een aantal dames achterlaten in de MO11. Met zeventien meiden in de selectie begonnen we voor het eerst op een groot veld. Helaas kwam daarna corona om de hoek kijken en mocht er een tijdje alleen getraind worden, waardoor sommigen de motivatie wat kwijtraakten”, zegt Bernhart.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

 Ontwikkeling
In het huidige seizoen, waar de meiden inmiddels doorgeschoven zijn naar de Onder 15, werd er weer gekampt met onderbezetting. “Twee meiden vertrokken naar Excelsior en ééntje stopte met voetballen. De eerste wedstrijd startte we met tien meiden aan de aftrap, maar door een goede instelling en motivatie wisten we de overwinning alsnog binnen te slepen”, aldus Martin. Na veel gepuzzel en hulp van de MO13 en MO17 kwamen ze de eerste weken door. Uiteindelijk kwamen er gelukkig nog meiden bij, waardoor de bezetting steeds beter werd. “Het gaat de goede kant op, er is veel speelplezier en ook bij de nieuwe meiden is er vooruitgang te zien. Dit seizoen hebben we een abonnement afgesloten op gelijke spelen, het team staat zeer solide maar vergeet zichzelf af-en-toe te belonen door de kansen erin te schieten. Na vier keer gelijk, een keer winst en een verliespartij hopen we in de middenmoot te kunnen blijven. Zo lang het kan en het plezier er is zal ik als trainer met deze groep meegaan”, sluit de trainer positief af.

Klik op Dubbeldam voor het laatste artikel van de club.