Marc Tange en ’s-Heer Arendskerke hopen na zomer op beter seizoen

0
300

’S-HEER ARENDSKERKE – Teleurstellend. Dat is het enige woord dat past bij het voorbije seizoen van derdeklasser ’s-Heer Arendskerke. Een typering waarin ook laatste man Marc Tange zich kan vinden als hij terugkijkt op de geleverde prestaties.

“Wanneer je degradeert uit de tweede klasse dan hoop je toch wel bovenin mee te kunnen doen op een lager niveau. Maar deze klasse is zo ongekend sterk, in elk geval dan toch aan de linkerkant van de ranglijst. Die ploegen hadden het in zich om allemaal van elkaar te kunnen winnen of verliezen. Helaas was vooral het woord verliezen van toepassing als het aankwam op de topwedstrijden.”

Alleen thuis werd er gelijk gespeeld tegen Luctor Heinkenszand (2-2) en met 5 – 2 gewonnen van Zeelandia-Middelburg. “Tegen de directe concurrenten hebben we het laten afweten maar die teams hadden ook veel meer ervaring op het veld staan dan bij ons. En dat gaf dan toch wel de doorslag op bepalende momenten. Zij scoorden wel waar wij dat nalieten of foutjes werden door die ervaren gasten en lepe spelers genadeloos afgestraft. Wat de reden was naast het gemist aan ervaring? Vorm denk ik. Niemand van ons was dit seizoen voor langere tijd goed in zijn sportieve prestaties. Als dat er een of twee zijn dan kan je dat opvangen, maar wanneer er meer ondermaats zijn wordt het lastig en dat bleek ook. Bij vlagen lieten we ook best aardig voetbal zien, maar niet constant en dat is toch nodig als er zeven ploegen in de competitie zitten die willen promoveren.”

Tange is een echt jeugdproduct van Arendskerke en op een uitstap naar JVOZ na alle lichtingen doorliep.  Op zijn zestiende debuteerde hij in het eerste om er nooit meer uit te verdwijnen. “Eigenlijk heb ik sinds mijn debuut bijna altijd wel gespeeld. Eén keer heb ik een zware kruisbandblessure gehad, daardoor heb ik er een jaar uitgelegen. Maar verder heb ik wel altijd gespeeld. Niet altijd als centrale verdediger overigens, want ik heb in het eerste ook als back en op het middenveld gevoetbald. Toch is de rol van centrale verdediger wel de plek waar ik me het prettigste voel.”

Een goed overzicht, rust aan de bal en duidelijk aanwezig in de coaching. Het zijn de voornaamste redenen volgens Tange waarom trainers doorgaans zijn naam als een van de eerste op het wedstrijdformulier invullen. “Mijn positionering in het veld is wel een van de kwaliteiten die ik beheers en waardoor ik situaties aardig kan inschatten. De durf hebben om in balbezit nog meer te voetballen is wel iets wat nog beter kan en ook moet. Want dat was afgelopen seizoen niet goed genoeg. Niet alleen bij mijzelf overigens, ook bij de rest. Soms nog niet meedogenloos genoeg en te lief in duels waar het moest. Dat zal onder de nieuwe trainer zeker een aandachtpuntje zijn.”

Dat wordt Gerrit Petersen uit Goes, die de opvolger wordt van Kees Westerweele, de trainer die na vier seizoen naar VCK vertrekt. “Na vier seizoenen onder Kees is een nieuwe wind die gaat waaien niet verkeerd. We zijn zeker geen moeilijke groep met veel jonge jongens. Er komen er ook nog een aantal door vanuit de jeugd en Demi Kole komt over van Luctor. Dus ik zie zeker potentie voor de komende jaren als we de boel bijeen kunnen houden.”

Hoewel de derde klasse er volgend seizoen minstens net zo sterk of misschien zelfs sterker komt uit te zien is Tange overtuigd van zijn eigen ploeg. “Er zit veel kwaliteit in deze groep vind ik. Er zit meer dan we er tot op heden hebben uitgehaald. Het doel is om het beter te doen dat we dit seizoen hebben gedaan, zeker ook in de topwedstrijden. Als dat lukt zie ik het positief in.”

Klik hier voor meer informatie over ‘s-Heer Arendskerke
Klik hier voor meer artikelen over ‘s-Heer Arendskerke